Η NASA αποχαιρετά τον σπουδαίο Βαγγέλη Παπαθανασίου
«Ad Astra Vangelis» γράφει σε ανάρτησή της η NASA, παραθέτοντας βίντεο αποστολής στον Άρη, τη μουσική του οποίου επιμελήθηκε ο σπουδαίος συνθέτης
Η NASA είπε το δικό της «αντίο» στον συνθέτη Βαγγέλη Παπαθανασίου, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 79 ετών, παρουσιάζοντας βίντεο αφιερωμένο σε αποστολή εξερεύνησης του Δία, τη μουσική σύνθεση του οποίου έχει επιμεληθεί ο σπουδαίος δημιουργός.
Η ανάρτηση ξεκινά με το λατινικό «Ad astra Vangelis», ενώ στη συνέχεια αναφέρει: «Ο συνθέτης των ταινιών συνεισέφερε στις εξερευνήσεις της αποστολής Juno στον Δία, γράφοντας μουσική. Ακολουθήστε το διαστημόπλοιο της NASA Solar System Exploration γύρω από τον Δία, και τον δορυφόρο του Γανυμήδη, με τον ήχο ανεβασμένο», παραθέτοντας και το σχετικό βίντεο.
Ad astra, Vangelis.
— NASA (@NASA) May 19, 2022
The film composer contributed scores to explorations by our #JunoMission to Jupiter. Here, ride along with the @NASASolarSystem spacecraft around Jupiter and moon Ganymede, with sound up.
Full playlist: https://t.co/bNyqzQGWRS pic.twitter.com/2QbjoKStko
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
-
Τολιόπουλος: «Ανταπεξήλθαμε και γυρίσαμε στο ματς - Κάθε μέρα και καλύτεροι»
12 Σεπτεμβρίου 2026 -
ΗΠΑ στο Συμβούλιο Ασφαλείας: Αναφορά στις επιθέσεις της 17 Νοέμβρη στην Ελλάδα
12 Σεπτεμβρίου 2026 -
Πόλος έλξης η Ελλάδα για διεθνή funds
12 Σεπτεμβρίου 2026
ΣΧΟΛΙΑ