close search results icon

«Η πόλη των Γιαννιτσών τα έχει όλα, απλώς χρειάζεται ένα καλό λίφτινγκ»

Ο καλλιτέχνης Αργύρης Ταφραλίδης δημιούργησε το «Μπαξέ tv», σκορπώντας δημιουργικότητα και αναδεικνύοντας την τέχνη, τον πολιτισμό αλλά και πολλά άλλα αντικείμενα που ψυχαγωγούν και διασκεδάζουν. Αποκαλυπτικός για πρώτη φορά στη συνέντευξη του στην Πέλλαnews.

συνέντευξη στον Παύλο Νεκτάριο Παπαδόπουλο

Ότι κι αν κάνει έχει «καλλιτεχνική πινελιά». Άνθρωπος της δημιουργίας γενικώς, ανήσυχος, με χιούμορ και άποψη, όχι με ένταση αλλά με ηρεμία και την απαραίτητη…τρέλα που είναι συστατικό που χωρίς αυτό δεν γίνονται τέτοια πράγματα.

Κυρίες και κύριοι, ο καλλιτέχνης Αργύρης Ταφραλίδης, έχει υπό τους ώμους του το γνωστό πια κανάλι στο Youtube με την ονομασία «Μπαξέ tv» (έχετε πάρει γεύση μέσα από βίντεο που έχουμε δημοσιεύσει στο pellanews.gr), ασχολείται με το θέατρο συμμετέχοντας και προβάλλοντας το, τη μαγειρική, δίνει το λόγο για μια σειρά θεμάτων, με το απαραίτητο κωμικό, αλλά αν χρειαστεί και…δραματικό τόνο.

Θα τον ονομάζαμε «καλλιτεχνικό εργαλείο» καλύτερα, γιατί όπως θα διαπιστώσει κάποιος, μιλάμε για πολλά αντικείμενα (ένας…Μπαξές, όπως το διαδικτυακό του κανάλι), με την ίδια όμως ποιότητα, το απαραίτητο μεράκι, την επιμέλεια που σε οδηγεί να δεις κάτι όμορφο, ευχάριστο και οργανωμένο.

Ξεφύγαμε από τα τετριμμένα, από πολιτικά και άλλα τέτοια πρόσωπα και απολαύσαμε μία κουβέντα με έναν άνθρωπο που πραγματικά με αυτό που κάνει προσφέρει πολλά.

~ Αργύρη, πως αποφάσισες να κάνεις το Μπαξέ tv; Τι ήταν αυτό που σε ώθησε να δημιουργήσεις ένα τέτοιο κανάλι, το οποίο έχει ποικιλία θεμάτων μάλιστα.

Το 2019 τον Μάιο, δημοσιεύθηκε το κανάλι Μπαξέ TV. Η αφορμή ήταν απλή. Εκείνη την περίοδο πήγαινα συχνά πυκνά στη Σχολή Καλών Τεχνών, στην Κινηματογραφική σχολή πιο συγκεκριμένα, γιατί συμμετείχα σε πολλές ταινίες μικρού μήκους που έκαναν οι σπουδαστές και μου μπήκε το… μικρόβιο να δοκιμάσω να κάνω και εγώ κάτι από την δική μου οπτική.

Σκέφτηκα ότι μέσω του you tube θα είχα τη βοήθεια, ας την πούμε έτσι, να ξεκινήσω κάτι, φυσικά με την βοήθεια της γυναίκας μου Κωνσταντίνας Γρηγοριάδου, της ξαδέρφης μου Χριστίνας Ταφραλίδου και του αδερφού μου Νίκου Ταφραλίδη .

Το όνομά ήρθε μια Κυριακή μεσημέρι, όπου βρισκόμουν στον μπαξέ του πατέρα μου και μου ήρθε έμπνευση. Έτσι σκέφτηκα “δεν το ονομάζεις Μπαξέ TV;” γιατί και το περιεχόμενο του καναλιού είναι ένας μεγάλος μπαξές και είναι το μοναδικό κανάλι με αυτό το όνομα παγκοσμίως.

~ Ασχολείσαι πολύ με το θέατρο. Πες μας γι’ αυτό, το οποίο αν μην τι άλλο σε κατατάσσει στον κόσμο της τέχνης και του πολιτισμού.

Ασχολήθηκα με το θέατρο το 2013, μόλις έμεινα άνεργος και για να μην τρελαθώ γιατί μόλις είχα κάνει και το 3ο παιδί, πήγα στο Θεατρικό Εργαστήρι Γιαννιτσών και έκανα μαθήματα για 2 χρόνια με την θεατρολόγο Αναστασία Χατζηλιάδου.

Έπειτα πήγα και στην βασική ομάδα του Θεατρικού Εργαστηρίου με σκηνοθέτη τον Βασίλη Δεμιρτζόγλου και στην συνέχεια ήρθαν πολλές παραστάσεις. Δύο παραστάσεις έπαιξα με την Θεατρική ομάδα του Συλλόγου Στραντζαλιωτών με σκηνοθέτη την Βούλα Αργυράκη . Τώρα πρόσφατα έπαιξα με τον Σύλλογο στην παράσταση "Ο Φίλος Μου Ο Λευτεράκης " με σκηνοθέτη την Βιβή Παπαδοπούλου.

Έχω παίξει σε σχολεία, σε μαγαζιά, πήγαινα και Θεσσαλονίκη, έπαιξα σε πολλές ταινίες. Μου αρέσει ο κόσμος του θεάτρου, σε αποπλανεί και σε ταξιδεύει χωρίς “ταξιδιωτικό οδηγό”…

screenshot-34-ffXy2.png

~ Τι θα ήθελες να γίνει στην πόλη που ζεις, τα Γιαννιτσά, που την περπατάς συνεχώς, την «εξερευνείς» με τον τρόπο σου.

Η πόλη των Γιαννιτσών τα έχει όλα, απλώς χρειάζεται ένα καλό λίφτινγκ με καλύτερους δρόμους, πάρκα αναψυχής, να εκμεταλλευτούμε καλύτερα τα μνημεία μας και τους αρχαιολογικούς μας χώρους.

Φυσικά ένας χώρος για καλλιτεχνικές δραστηριότητες όπου θα έχουν πρόσβαση όλες οι ομάδες.

~ Έχεις και σχέση με τη μαγειρική ή κάνω λάθος; Άποψη έχεις θεωρώ, γιατί έχετε κάνει και κάποια, ουκ ολίγα, βίντεο με γεύσεις.

Φυσικά έχω σχέση με την μαγειρική. Έχω πάνω από 130 συνταγές στο κανάλι και τώρα μόλις έκανα μια συνταγή πλιγούρι με κοτόπουλο, την όποια θα την ανεβάσω τις επόμενες μέρες.

Πέρσι πήγαινα και στα ΙΕΚ, στο Τμήμα Αρτοποιείας και Ζαχαροπλαστικής, οπότε έχω κάποια σχέση γιατί και η μαγειρική είναι τέχνη.

screenshot-35-7y1Wj.png

~ Τι βλέπεις για το 2024, σε όποιο πεδίο θέλεις εσύ να σχολιάσεις.

Το 2024 το βλέπω πολύ… πως να στο πω… δημιουργικό σε όλους τους τομείς. Βλέπω ελπίδα για καλύτερη Ελλάδα, για καλύτερα Γιαννιτσά.

Ας ελπίσουμε οτι δεν θα πέσω έξω, αν και δύσκολα πέφτω έξω, αλλά καμία φορά δεν ξέρεις!

screenshot-36-4jaJh.png

~ Τις ευχές σου θα ήθελα να τις απευθύνουμε και στον κόσμο.

Να υπάρχει ειρήνη σε όλο τον κόσμο, αγάπη, υγεία, αλληλεγγύη, για ένα καλύτερο και δημιουργικό 2024 με πολλές παραστάσεις και ταινίες, εκδηλώσεις, πανηγύρια.

*(από την έντυπη Πέλλαnews, 27/12/2023)




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ