close search results icon

Ηλιούπολη: Πώς «ψάρευε» τις ανήλικες αθλήτριες - θύματά του ο 44χρονος προπονητής

Ηλιούπολη: Πώς «ψάρευε» τις ανήλικες αθλήτριες - θύματά του ο 44χρονος προπονητής

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων, που ερευνούν τη σοκαριστική υπόθεση βιασμού ανήλικων κοριτσιών, έχουν ζητήσει την άμεση δημοσιοποίηση των στοιχείων του κατηγορούμενου παιδεραστή, σε μια προσπάθεια να διαπιστώσουν εάν υπήρχαν και άλλα θύματά του.

Οι έρευνες επικεντρώνονται στην τελευταία τριετία, με τις Αρχές να εκτιμούν ότι ίσως υπάρχουν και άλλες αθλήτριες που ενδεχομένως θα θελήσουν να μιλήσουν. Συνολικά πέντε, ενήλικα σήμερα, κορίτσια φέρεται να είχαν πέσει στα «δίχτυα» του 44χρονου μεταξύ του 2009 και του 2020. Όταν βίωσαν τον εφιάλτη της σεξουαλικής κακοποίησης, οι ανήλικες αθλήτριες ήταν μόλις 12 έως 16 ετών.

Επώδυνες πράξεις

Προσέγγιζε μαθήτριες, εκθείαζε τις αθλητικές τους ικανότητες και τις έπειθε να ενταχθούν στον σύλλογο τάε κβον ντο της Ηλιούπολης, στον οποίο ήταν προπονητής. Ο 44χρονος με μεθοδικό τρόπο «ψάρευε» τα ανήλικα θύματά του, κρύβοντας τις αρρωστημένες προθέσεις του κάτω από το «μανδύα» της ιδιότητάς του.

Αφού εντάσσονταν στα αγωνιστικά τμήματα, τα κορίτσια κατέληγαν να κάνουν πολύωρες ατομικές προπονήσεις με τον 44χρονο, χωρίς να κινούνται υποψίες στις οικογένειές τους. Από εκεί ξεκινούσε ο Γολγοθάς. Ο προπονητής απομόνωνε τα κορίτσια και τα βίαζε συστηματικά, τόσο σε χώρους του γυμναστηρίου όσο και στο ίδιο του το σπίτι, την ώρα που απουσίαζαν η γυναίκα του και ο ανήλικος γιος του. Αστυνομικές πηγές χαρακτηρίζουν τις γενετήσιες πράξεις ως ιδιαίτερα βάναυσες και επώδυνες για τα ανήλικα θύματά του. Πέντε ενήλικες σήμερα αθλήτριες του συλλόγου, ηλικίας 19 έως 27 ετών, κατάφεραν να σπάσουν τη σιωπή τους και να αποκαλύψουν τα όσα είχαν ζήσει.

«Προτεραιότητά μας η ασφάλεια και η χαρά των παιδιών που μας εμπιστεύεστε…». Με αυτά τα λόγια σε ανάρτησή του στο facebook ο 44χρονος προπονητής προσκαλεί αθλητές στο καλοκαιρινό καμπ του συλλόγου πριν από περίπου 2 χρόνια. Τα στελέχη της Ασφάλειας εκτιμούν ότι, παρά το γεγονός ότι οι καταγγελίες δεν αφορούν την τελευταία τριετία, δεν αποκλείεται να υπάρχουν και άλλα πιο πρόσφατα θύματα, καθώς ο προπονητής συνέχισε να έχει καθημερινή τριβή με ανήλικα κορίτσια τόσο στο γυμναστήριο όσο και σε άλλες δραστηριότητες που οργανώνονταν μέχρι σήμερα από το σύλλογο τάε κβον ντο.

Γι’ αυτό το λόγο αναμένεται άμεσα με εισαγγελική διάταξη να δοθούν στη δημοσιότητα η φωτογραφία και τα στοιχεία ταυτότητας του 44χρονου, σε μια προσπάθεια να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν και άλλα θύματά του που ίσως θελήσουν να επικοινωνήσουν με τις Αρχές.

Την ίδια ώρα στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. έχουν σταλεί τρία κινητά τηλέφωνα, δύο tablets, τρία laptops, ένας σκληρός δίσκος και μία κάρτα μνήμης, που κατασχέθηκαν κατά τις έρευνες της Αστυνομίας στο σπίτι, το αυτοκίνητο και τη σχολή του 44χρονου. Οι Αρχές θα αναζητήσουν μέσα στις συσκευές στοιχεία που ενδεχομένως θα αποκαλύπτουν το μέγεθος της δράσης του προπονητή, ίσως και άλλα ανήλικα θύματα που δεν έχουν μιλήσει στην Αστυνομία.

«Είδα μια φορά ότι πήρε μια αθλήτρια, την πήγε σπίτι της γιατί είχε κρύο. Υπήρχε πρόβλημα. Συνεχώς γινόταν αυτό το πράγμα. Με διαφορετικές αθλήτριες. Αυτό το παρατηρώ εγώ πάνω από δεκαετία», καταγγέλλει γείτονας του 44χρονου στην Ηλιούπολη. Μάλιστα, όπως αναφέρει, ο προπονητής είχε πρωταγωνιστήσει σε ενδοοικογενειακό επεισόδιο λίγα χρόνια πριν κατά το χωρισμό του. «Όταν έγινε η διάσταση με τη γυναίκα του, έσπασε όλο το σπίτι, πήρε μια καραμπίνα, πήγε στην ταράτσα και έλεγε: “Θα αυτοκτονήσω”. Ενας εισαγγελέας πώς τον αφήνει να έχει σχολή;», αναφέρει χαρακτηριστικά. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, την ίδια απειλή, αυτή της αυτοκτονίας, χρησιμοποιούσε ο προπονητής και με τα ανήλικα θύματά του, για να τα πείσει να μην αποκαλύψουν τον εφιάλτη τους.

Ο 44χρονος, που συνελήφθη το απόγευμα της Τρίτης, πέρασε χθες το κατώφλι των δικαστηρίων. Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για βιασμό κατά συρροή, κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια, παραβίαση προσωπικών δεδομένων, προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών. Ελαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή ενώπιον του ανακριτή.

eleftherostypos.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ