close search results icon

ΗΠΑ: 74χρονος πυροβόλησε ηλικιωμένη γυναίκα σε καυγά για τις αμβλώσεις

Ένα ακραίο παράδειγμα για το πού μπορεί να φτάσει η «καυτή» συζήτηση για τις εκτρώσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ποινική δίωξη για κακούργημα ασκήθηκε σε έναν 74χρονο σχετικά με επίθεση σε βάρος ηλικιωμένης γυναίκας που έκανε εκστρατεία κατά των δικαιωμάτων της άμβλωσης.

Οι αρχές καταλογίζουν στον άνδρα ότι την περασμένη εβδομάδα πυροβόλησε στον ώμο το θύμα, που εκείνη μάλωνε με τη σύζυγό του. Η κατηγορία που αντιμετωπίζει αφορά την εκπυρσοκρότηση όπλου, που προκάλεσε τραυματισμό και αλόγιστη χρήση πυροβόλου όπλου.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι επρόκειτο για ατύχημα και ότι πυροβόλησε «κατά λάθος» την 84χρονη, που τραυματίστηκε. Μιλώντας στο τοπικό κανάλι WOOD δήλωσε ότι το θύμα μάλωνε με τη γυναίκα του, η οποία είναι υπέρμαχος του δικαιώματος στην άμβλωση, ότι το ζευγάρι εξήγησε ότι θα πρέπει να φύγει από το σπίτι τους χωρίς αποτέλεσμα, ότι έριξε μια προειδοποιητική βολή σε ένα δέντρα κι ότι στη συνέχεια τράβηξε κατά λάθος πάλι τη σκανδάλη.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η γυναίκα ήταν εθελόντρια της οργάνωσης Right to Life και πήγαινε από πόρτα σε πόρτα ζητώντας από τους πολίτες να αντιταχθούν στα δικαιώματα προστασίας των αμβλώσεων στο δημοψήφισμα, που θα γίνει στην πολιτεία τον επόμενο μήνα.

Το αιματηρό περιστατικό έρχεται να προστεθεί στον χαμό, που έχει προκαλέσει η οπισθοδρομική απόφαση του Ιουνίου από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ να ανατρέψει τον ιστορικό νόμο «Ρόου εναντίον Γουέιντ» με τον οποίο είχε καθιερωθεί πριν μισό αιώνα το δικαίωμα στην άμβλωση σε ομοσπονδιακό επίπεδο.

Πολλές πολιτείες εφάρμοσαν έκτοτε περιορισμούς για τις αμβλώσεις, χωρίς να θέσουν το ζήτημα στην κρίση των κατοίκων τους. Το δημοψήφισμα στο Μίσιγκαν θα γίνει μετά από αίτημα 730.000 πολιτών, που συγκέντρωσαν υπογραφές.

πηγή: efsyn.gr


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ