close search results icon

Ηθοποιός μεταξύ των μελών της συμμορίας που έκλεβαν αυτοκίνητα

Η δομή της σπείρας. 

Ένας 51χρονος, σήμερα, ηθοποιός, είναι ανάμεσα στους 6 συλληφθέντες της σπείρας που εξαρθρώθηκε και η οποία είχε διαπράξει μέχρι σήμερα περισσότερες από 40 κλοπές αυτοκινήτων, σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ηθοποιός έχει παίξει σε μία από τις πιο επιτυχημένες, διαχρονικά τηλεοπτικές σειρές, που συχνά παίζεται και σε επαναλήψεις και είχε διακριτό ρόλο.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, τα μέλη της οργάνωσης, είχαν συστήσει και ενταχθεί σε εγκληματική οργάνωση με συγκεκριμένη δομή, η οποία προέβαινε σε κλοπές οχημάτων και μοτοσυκλετών με ιδιαίτερα αυξημένη αγοραστική ζήτηση και με συγκεκριμένο τρόπο δράσης.

Τα μέλη της συμμορίας εντόπιζαν καλά και ακριβά αυτοκίνητα στο εξωτερικό, που είχαν κάποιο σοβαρό πρόβλημα. Τα έφερναν στην Ελλάδα, ενώ ταυτόχρονα αναζητούσαν ένα αντίστοιχο αυτοκίνητο. Στην συνέχεια τα «κλωνοποιούσαν».. Δηλαδή παίρναν το πλαίσιο και τα χαρτιά από το «νόμιμο» ΙΧ και τα μετέφεραν στο κλεμμένο. Κατόπιν τα πουλούσαν.

Τα υπόλοιπα αυτοκίνητα τα μετέτρεπαν σε ανταλλακτικά. Εκεί μπαίνει και ο ρόλος του ηθοποιού, καθώς λειτουργούσε αυτοσχέδιο διαλυτήριο οχημάτων σε υπαίθριο χώρο με υψηλή περίφραξη και μεγάλη διπλή πόρτα. Από αυτόν το αρχηγικό μέλος, με χρήση αυτοκινήτου-βαν φόρτωνε και παραλάμβανε τα ανταλλακτικά αυτοκινήτων.

Η δομή της σπείρας

Εκτός από τον ηθοποιό, τα υπόλοιπα μέλη της σπείρα ήταν τα εξής:

• 35χρονος, ο οποίος κατείχε τον αρχηγικό ρόλο, ήταν αποκλειστικός ρυθμιστής της λειτουργίας της οργάνωσης, ενώ σε συνεργείο-φανοποιείο, ιδιοκτησίας του, πλαστογραφούνταν τα κλεμμένα οχήματα. Κατηύθυνε τις ενέργειες των μελών της οργάνωσης, φροντίζοντας για την παραλαβή, αποθήκευση και περαιτέρω διάθεση αποσυναρμολογημένων εξαρτημάτων και ανταλλακτικών. Επιπλέον, διαχειριζόταν τις χρηματικές ροές για την λειτουργία της εγκληματικής οργάνωσης, όπως τις πληρωμές για την αποσυναρμολόγηση αυτοκινήτων και τα λειτουργικά κόστη εγκαταστάσεων.

• 32χρονος λειτουργούσε σε άμεση εξάρτηση με το αρχηγικό μέλος της οργάνωσης, ενώ είχε κομβικό ρόλο για τη λειτουργία αυτής καθώς πραγματοποιούσε ταξινομήσεις οχημάτων από το εξωτερικό και στην συνέχεια προέβαινε στην πώληση των πλαστογραφημένων αυτοκινήτων, παραλαμβάνοντας τα τιμήματα και εξαπατώντας τους αγοραστές,

• 43χρονος, ο οποίος είχε αναλάβει την εγκατάσταση και λειτουργία σε εγκαταλειμμένο κτίσμα αυτοσχέδιου διαλυτηρίου. Ήταν το άτομο που παραλάμβανε τα κλεμμένα οχήματα, τα απέκρυπτε και φρόντιζε για την αποσυναρμολόγηση τους. Όταν ολοκλήρωνε τις εργασίες, παρέδιδε τα εξαρτήματα με την χρήση κλειστών φορτηγών στο αρχηγικό μέλος.

• 29χρονος και 21χρονος αποτελούσαν τον επιχειρησιακό βραχίονα της οργάνωσης και αφαιρούσαν οχήματα που κάλυπταν τις ανάγκες της οργάνωσης. Για να πετύχουν τον σκοπό τους, κινούνταν νυχτερινές ώρες σε διάφορες περιοχές της Αττικής, αναζητώντας οχήματα. Αφού διέπρατταν την κλοπή, μετέφεραν τα οχήματα σε συνοικιακές οδούς ή σε «καβάτζα» τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ