close search results icon
Η Έδεσσα τίμησε την Εθνική Αντίσταση

Την ημέρα της εθνικής αντίστασης τίμησε η Έδεσσα. Το πρωί της Κυριακής τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώον της πόλης για τα θύματα της εθνικής αντιστάσεως, τα οποία έδωσαν την δική τους μάχη στα δύσκολα χρόνια της Γερμανικής κατοχής. 

img-3100.jpg

Την επιμνημόσυνη δέηση τέλεσε ο γενικός αρχιερατικός επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Ζουμής ενώ στο Ηρώον υπήρεξε και άγημα του στρατού, παρουσία μάλιστα και του στρατηγού κ. Ηλιόπουλου.

316951046-579693723964633-4369869657126751146-n.jpg

Ανάμεσα στους παρόντες που παραβρέθηκαν στην επιμνημόσυνη δέηση εκτός από τον στρατηγός της Μεραρχίας, ήταν και ο αστυνομικός Διευθυντής Πέλλας Πέτρος Περδικάτσης, ο βουλευτής Πέλλας Λάκης Βασιλειάδης,  ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Ιορδάνης Τζαμτζής, ο Δήμαρχος Έδεσσας Δημήτρης Γιάννου, ο πρόεδρος της Έδεσσας Πέτρος Γαλανός, όπως και ο υποψήφιος Δήμαρχος Έδεσσας Γιάννης Τσεπκεντζής.  Μετά την επιμνημόσυνη δέηση ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων στο Ηρώον. 

img-3108.jpg
img-3136.jpg
img-3115.jpg
img-3144.jpg

Μάλιστα ο Πέτρος Γαλανός σε σύντομη δήλωση του στο pellanews.gr αναφέρει

«Οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης εναντίον των στρατευμάτων Κατοχής στη διάρκεια του Δευτέρου Παγκόσμιου Πολέμου έγραψαν με χρυσά γράμματα στις σελίδες της παγκόσμιας ιστορίας πράξεις ηρωισμού, γενναιότητας και ανεξάντλητου θάρρους στον αγώνα για την Ελευθερία.

Η Εθνική Αντίσταση αντικατοπτρίζει το αδούλωτο πνεύμα του ελληνικού λαού. Ως πρόεδρος της Έδεσσας αποδίδω σήμερα  την πρέπουσα τιμή στους ήρωες μας ζωντανεύοντας παράλληλα στις μνήμες μας τις αξίες τις οποίες υπηρέτησαν. Την ελευθερία, την ανεξαρτησία, την δημοκρατία, την αξιοπρέπεια, την ανθρωπιά. Αυτό είναι το ιστορικό μας χρέος, αυτό είναι το καθήκον μας απέναντι στις νέες και στους νέους του τόπου».




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ