Η Εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Αγίου Στεφάνου Σκύδρας

Κάθε χρόνο στις 15 Αυγούστου, η Σκύδρα «ντύνεται» με θρησκευτική κατάνυξη καθώς εορτάζεται μεγαλοπρεπώς η Κοίμηση της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Αγίου Στεφάνου. Το πλήθος των πιστών ανταποκρίνεται με ευλάβεια, συμμετέχοντας στις ιερές ακολουθίες και προσευχές που τιμούν την Παναγία ως μήτηρ και μεσίτρια της πίστης και της ζωής .

Αυτή η παράδοση την οποία ζωντανεύει ο πατερας Αντώνιος, κρατεί ζωντανή την πνευματική κληρονομιά

Λαμπρότητα Θείας Λειτουργίας και Συμμετοχή
Η θεία λειτουργία της 15ης Αυγούστου συγκεντρώνει πλήθος πιστών, ανάμεσά τους και τοπικά πρόσωπα ενδιαφέροντος, όπως πολιτικοί και υποψήφιοι. Για παράδειγμα, κατά τον εορτασμό του 2023, παρευρέθηκε η υποψήφια Δήμαρχος Σκύδρας μαζί με την ομάδα της .

Η όλη ατμόσφαιρα συνδυάζει την πνευματικότητα με την κοινωνική ένωση, καθώς πιστοί όλων των ηλικιών συμπορεύονται στον ίδιο χώρο της πίστης και της λατρείας.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
-
Πανηγυρίζει η Παναγίτσα Έδεσσας
15 Αυγούστου 2025 -
H εορτή της Παναγίας Σουμελά στην Άψαλο Αλμωπίας
15 Αυγούστου 2025 -
Η Λαμπρή Εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Παναγία Σουμελά
15 Αυγούστου 2025 -
Πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Κούπα
15 Αυγούστου 2025 -
Η εορτή της Παναγίας στα Γιαννιτσά
15 Αυγούστου 2025
ΣΧΟΛΙΑ