close search results icon

Η Εορτή του Αγίου Επιφανίου στην Ιερά Μητρόπολη Κιλκισίου

Η Εορτή του Αγίου Επιφανίου στην Ιερά Μητρόπολη Κιλκισίου

Χρήστος Καναρόπουλος στην Romfea.gr

Μνήμη Αγίων, μίμηση Αγίων! Η Εκκλησία του Χριστού με τις εορτές των Αγίων της μας καλεί να μιμηθούμε το παράδειγμά τους και να διδαχθούμε από τον βίο τους!

Μέσα στην χαρμόσυνη περίοδο της Αναστάσεως του Κυρίου που διανύουμε, η Εκκλησία τιμά ανάμεσα σε άλλους Αγίους της Ορθοδοξίας και τη μνήμη του Αγίου Επιφανίου, Αρχιεπισκόπου Κύπρου, που διέπρεψε με τους αγώνες του για την αλήθεια της πίστεως και την πολύτιμη προσφορά του.

Η ιερά του μνήμη τιμήθηκε ιεροπρεπώς στην Ιερά Μητροπόλη Πολυανής και Κιλκισίου με την τέλεση Ιεράς Αγρυπνίας, της οποίας προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Βαρθολομαίος, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Κιλκίς, το βράδυ της Τετάρτης 11 προς Πέμπτη 12, μηνός Μαΐου 2022.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στη θαυμαστή βιοτή του Αγίου Επιφανίου, ενός ταπεινού ασκητή και μετέπειτα ενός φλογερού Αρχιεπισκόπου στην Κύπρο, ο οποίος με ζήλο και ζέση καρδίας υπερασπίστηκε τα ορθόδοξα δόγματα και αγωνίστηκε για την μία και μόνη αλήθεια.

Ευχήθηκε πατρικώς στον Πρωτοσυγκελλεύοντα της Ιεράς Μητροπόλεως και συνεργάτη του Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Επιφάνιο Θεοδωρίδη για τα ονομαστήρια του υγεία κατ' άμφω, δύναμη για την επιτέλεση των καθηκόντων του προς δόξαν του Τριαδικού Θεού και του λαού που διακονεί στην Ενορία του Αγίου Δημητρίου.

Ευλαβείς ενορίτες και προσκυνητές συμμετείχαν προσευχητικά στην Αγρυπνία και κατά την διανομή του αντιδώρου ευχήθηκαν στον Εφημέριο τους τα δέοντα για την ονομαστική του εορτή.

Ο π. Επιφάνιος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη και ευχαριστία του προς τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη του κ. Βαρθολομαίο διά την τιμή που του έκανε να ευλογήσει αρχιερατικώς την εορτή του και όλους όσοι προσήλθαν επ' ευκαιρίας της εορτής του Αγίου Επιφανίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ