close search results icon

«Η επίθεση στην τέχνη, είναι επίθεση στην ελευθερία» – Πορεία καλλιτεχνών (VIDEO)

Η κατάληψη στο Βασιλικό Θέατρο συνεχίζεται εδώ και 3 εβδομάδες.

«Η επίθεση στην τέχνη, είναι επίθεση στην ελευθερία» – Πορεία καλλιτεχνών (VIDEO)

Πορεία διαμαρτυρίας βρίσκεται σε εξέλιξη σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης από καλλιτέχνες καλώντας για ακόμη μια φορά την κυβέρνηση να αποσύρει το προεδρικό διάταγμα.

«Η επίθεση στην τέχνη είναι επίθεση στην ελευθερία» αναγράφεται μεταξύ άλλων σε ένα από τα πανό της πορείας, με τους καλλιτέχνες να φωνάζουν συνθήματα όπως «μέσα από το Τσίλερ, Ρεξ, Βασιλικό θα πέσει το διάταγμα το προεδρικό» αλλά και αναφέρθηκαν για ακόμη μια φορά στον Δημήτρη Λιγνάδη με το γνωστό σύνθημα «τόσο βουτηγμένοι μες την διαπλοκή, νομίζουν πως ξεχάσαμε τον παιδοβιαστή».

«Η κατάληψη στο Βασιλικό Θέατρο συνεχίζεται εδώ και 3 εβδομάδες, καθώς δεν είμαστε ικανοποιημένοι από την ΚΥΑ που ανακοινώθηκε, δεν μας καλύπτει. Θέλουμε τα πτυχία αναγνωρισμένα από το κράτος, όχι απολυτήρια λυκείου» τόνισε σε δηλώσεις της η Εύα Κουντούρα, σπουδάστρια της δραματικής σχολής του Ανδρέα Βουτσινά.

Σημειώνεται πως οι καλλιτέχνες βρίσκονται ήδη σε δύο μήνες κινητοποιήσεων, οι οποίες θα συνεχιστούν σε περίπτωση που δεν γίνουν δεκτά τα αιτήματά τους.

2-DrCnl.jpg



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ