close search results icon

Η Ευαγγελία Βελλή-Κοσμά παραιτείται από τη θέση της καλλιτεχνικής Δ/ντριας του Ωδείου Δ. Έδεσσας

Η Ευαγγελία Βελλή-Κοσμά παραιτείται από τη θέση της καλλιτεχνικής Δ/ντριας του Ωδείου Δ. Έδεσσας

Ξαφνική παραίτηση πριν από λίγο της κατά κοινή ομολογίας πετυχημένης Δ/ντριας του Ωδείου Δ. Έδεσσας κας Ευαγγελία Βελλή-Κοσμά.

"Ο λόγος της παραίτησης μου απορρέει από τα πιστεύω μου για την τέχνη που δεν πρέπει να έχει χρώμα και αναφέρομαι στην πολιτική και όχι στις υπέροχες αποχρώσεις της τέχνης, ώστε να μπορεί να είναι αμερόληπτη. Έδωσα το 1000% του εαυτού μου στα 30 χρόνια πορείας με αυτό το πιστεύω και δεν επιτρέπω σε κανέναν να επιχειρήσει διάλογο επ αυτού μαζί μου" δηλώνει μεταξύ άλλων η κα Βελλή που πραγματικά έδωσε όλες τις τις δυνάμεις για το Ωδείο το οποίο φιλοξενεί περί τους 150 μαθητές. 

405274167-900429458112842-181380895380826467-n.jpg

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση της:

Συντοπίτες και συντοπίτισσες, έχω να σας πληροφορήσω πως παραιτούμαι από τη θέση της καλλιτεχνικής διευθύντριας του Ωδείου Δήμου Έδεσσας.

Προτού κάνω σαφείς τους λόγους της παραίτησης μου ζητάω δυο συγνώμες:

Η πρώτη ως προς τους μαθητές ωδείου τους οποίους αγάπησα και θα τους έχω στην καρδιά μου πάντα. Ότι έκανα αυτα τα 3 χρόνια (και κάτι ψιλά πλέον) το έκανα για αυτούς και ποτέ δεν σκέφτηκα πόσο κόπο, χρόνο και προσωπικό χρήμα πρέπει να καταβάλλω για να το υλοποιήσω.

Η δεύτερη αφορά τη διοίκηση της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Έδεσσας και τους αναφέρω ονομαστικά: την κυρία Αναστασία Ιατρίδου πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.Δ.Ε, τον κύριο Κωνσταντίνο Τακατζόγλου διευθυντή της ΔΗ.Κ.Ε.Δ.Ε και τον κύριο Ηρακλή Συμεωνίδη προϊστάμενο της ΔΗ.Κ.Ε.Δ.Ε. Όλοι τους άξιοι και ανοιχτόμυαλοι άνθρωποι, που υλοποίησαν τις ιδέες μου για ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό ίδρυμα και τους ευχαριστώ για αυτό.

Ο λόγος της παραίτησης μου απορρέει από τα πιστεύω μου για την τέχνη που δεν πρέπει να έχει χρώμα και αναφέρομαι στην πολιτική και όχι στις υπέροχες αποχρώσεις της τέχνης, ώστε να μπορεί να είναι αμερόληπτη. Έδωσα το 1000% του εαυτού μου στα 30 χρόνια πορείας με αυτό το πιστεύω και δεν επιτρέπω σε κανέναν να επιχειρήσει διάλογο επ αυτού μαζί μου.

Συνεπώς, τα όσα παιχνίδια παίζονται αυτή τη στιγμή που μιλάμε πίσω από την πλάτη μου ας τα παίζουν μόνοι τους η "οικογένεια Γλύξμπουργκ" στην τέχνη της τοπικής κοινωνίας, η "μπάντα της αυλής" της τοπικής κοινωνίας και νέοι τοπικοί παράγοντες που ουτε ραντεβού δεν δέχονται με μένα για τα απλά συχαρίκια!

Αγαπημένη μου πόλη της Έδεσσας μου χρωστάς μια συγγνώμη γιατί άκουγες τι γίνεται και δεν μίλησες, δε με υπερασπίστηκες γνώριζες τις προθέσεις μου.

Θα συνεχίσω το έργο μου ΧΩΡΙΣ ΧΡΩΜΜΑΤΑ αλλά με πολλές αποχρώσεις...

Ενημερώνω όλους τους "καλοθελητές" πως έχω δύναμη να παλέψω και το γνωρίζουν.

Παρέλαβα ένα ωδείο με 48 μαθητές και το παραδίδω με 150. Αν μετράνε σκορ καταλαβαίνουν τι μπορώ να κάνω…

Με εκτίμηση προς τους μαθητές και το ΔΣ

Ευαγγελία Βελλή-Κοσμά

ΠΡΩΗΝ Καλλιτεχνική δ/ντρια του Ωδείου Δήμου της καρδιάς μου

ΝΥΝ (και για όσο αναπνέω) Καλλιτέχνης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ