close search results icon

Η Ιγνατιάδου δεν έκρυψε τη χαρά της για τις συγχωνεύσεις των ΔΕΥΑ – δεν θυμότανε πότε έστειλε εξώδικο η ΔΕΗ!

Η Ιγνατιάδου δεν έκρυψε τη χαρά της για τις συγχωνεύσεις των ΔΕΥΑ – δεν θυμότανε πότε έστειλε εξώδικο η ΔΕΗ!

Ο ορισμός μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑ Σκύδρας στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αποκάλυψε περίτρανα όλα όσα σημείωνε το ρεπορτάζ όλα τα προηγούμενα χρόνια. Ότι δηλαδή η Δημοτική Επιχείρηση που διαχειρίζεται το νερό στον Δήμο Σκύδρας «βάδιζε» με την ελπίδα ότι κανείς και τίποτα δεν θα τολμούσε να την αγγίξει όσο «βουτηγμένη» και αν ήταν «στον βούρκο και στη λάσπη». Ακόμη και το εξώδικο της ΔΕΗ, ακόμη και ο διαχειριστικός έλεγχος που υφίσταται αυτόν τον καιρό η επιχείρηση δεν παύουν να πτοούν τους αρμόδιους να επιχειρηματολογούν με τον ίδιο τρόπο και την ίδια τακτική.

Η ΔΕΥΑ ήρθε ξανά στο προσκήνιο διότι στην τελευταία συνεδρίαση ήρθε προς ψήφιση για το ποιος θα απαρτίζει το Διοικητικό Συμβούλιο με τον πρώην πρόεδρο κ. Χατζηιωαννίδη να συνεχίζει να χαίρει της εμπιστοσύνης της Δημάρχου και να προτείνεται εκ νέου για την ίδια θέση, μέχρις ότου εφαρμοστεί το νέο σχέδιο της κυβέρνησης. Αν η αντιπολίτευση δεν έμπαινε στη διαδικασία να θέσει ερωτήματα για το τι γίνεται με την επιχείρηση, με το εξώδικο της ΔΕΗ, τον οικονομικό έλεγχο και όλα όσα έχουν συζητηθεί το τελευταίο διάστημα για τις ΔΕΥΑ προφανώς δεν θα ήταν σήμερα για ακόμη μια φορά στην επικαιρότητα.

Και ακούει, λοιπόν, ο κόσμος της Σκύδρας τον πολύπειρο πλέον πρόεδρο, που ας μην ξεχνάμε του έδωσε πολλές ψήφους στις τελευταίες εκλογές, να λέει ότι κάθεται και απολογείται για τα ίδια πράγματα τα οποία τα έχει εξηγήσει χιλιάδες φορές. Ουσιαστικά "βαρέθηκε" να λέει τα ίδια και τα ίδια αφού σημειώνει ότι όποιος και να βρισκότανε στην ίδια θέση δεν θα έκανε τίποτα παραπάνω. «Όλα αυτά τα χρόνια δεν είχα καμία όρεξη να έρχομαι σε κάθε ΔΣ και να χρειάζεται να κάνω ιστορική αναδρομή, να αναφέρω πως, τι, που και γιατί, που στην ουσία δεν είναι στο χέρι το δικό μου» υπογραμμίζει με έμφαση και στη γραμμή που έχει χαράξει η Δήμαρχος, αυτή του λαϊκισμού, ρωτάει «θέλατε να μην πληρωθούν οι υπάλληλοι, να μην εξυπηρετούμε την καθημερινότητα;».

Έπεσε, όπως είπε, ο κλήρος, σ’ αυτόν να είναι πρόεδρος ξεχνώντας προφανώς ότι στο πρόσφατο παρελθόν έλεγε ότι με τη λήξη της θητείας του θα μάθει ο κόσμος τι χρωστάει η ΔΕΥΑ και αν χρωστάει. Άκουσον άκουσον…αν χρωστάει! Η επιχείρηση έλεγε «φεύγει προς το μέλλον» και σήμερα δε κρύβει τη χαρά του που η κυβέρνηση ανακοίνωσε συγχωνεύσεις. Όπως δεν κρύβει τη χαρά της και η Δήμαρχος η οποία στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου πραγματικά μας εξέπληξε με το πόσο αδιάβαστη και ανενημέρωτη ήταν (ή έκανε πως ήταν). Είναι δυνατόν η Δήμαρχος Σκύδρας να μην έχει διαβάσει τι είπε ο υπουργός για τις συγχωνεύσεις των ΔΕΥΑ και να ενημερώνεται από τον κ. Πορτοκαλίδη; Είναι δυνατόν η Δήμαρχος Σκύδρας να μη θυμότανε πότε ήρθε εξώδικο από τη ΔΕΗ στη ΔΕΥΑ; (δείτε το βίντεο παρακάτω για να έχετε πλήρη γνώση της αλήθειας).

skudra-dhmotiko-pellanews20240116-191941.jpg


Η Δήμαρχος Σκύδρας με μεγάλη ανακούφιση σημειώνει προς τον κ. Πορτοκαλίδη ότι: «δεν έχω διαβάσει τη δήλωση του υπουργού …αν είναι έτσι μάλλον σαν κερδισμένη είναι η επιχείρηση και οι δημότες της Σκύδρας…» και συμπληρώνει… τα γνωστά… ότι δεν έχει γίνει καμία αύξηση στα τιμολόγια του νερού, δεν έχουν «κόψει» το νερό από κανένα πολίτη και έχουν κάνει μείωση σε ειδικές κατηγορίες πολιτών (…όπως σ’ όλη την Ελλάδα).

Και εύκολα συμπεραίνει κανείς ότι επαινεί την επιλογή τους να χρωστάνε εκατομμύρια διότι στην ίδια θέση, ισχυρίζεται, βρίσκονταν και άλλες ΔΕΥΑ ανά την Ελλάδα... γι’ αυτό και η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε συγχωνεύσεις. Ούτε μια λέξη δεν ακούστηκε από το στόμα το δικό της και του προέδρου αν τους βρίσκει σύμφωνους η πρωτοβουλία της Νέας Δημοκρατίας. Το ακούνε αυτό οι υπάλληλοι της ΔΕΥΑΣ; Τι ειρωνεία, να λες ότι προτιμούσες να πληρώνεις τους υπαλλήλους της επιχείρησης και όχι τη ΔΕΗ και τώρα που οι υπάλληλοι είναι στα κάγκελα φοβούμενοι μήπως χάσουν τις θέσεις τους οι προϊστάμενοι τους πανηγυρίζουν που φεύγει από πάνω τους η ευθύνη. Κανένα σχόλιο για το ότι ΔΕΥΑ, όπως της Σκύδρας, ήταν η αφορμή για τις εξαγγελίες της κυβέρνησης!

Ας μην ξεχνάμε λοιπόν τι είπε ο πρόεδρος που επαναλαμβάνω ότι τον ξαναπροτίμησε ο κόσμος. Η επιχείρηση δεν μπορεί να έχει άλλα έσοδα (τα οποία είναι της τάξης των 800.000ευρώ), δεν πρόκειται να επιβιώσει αν πληρώνει το ρεύμα (και αυτό δεν το έκανε μόνο τα χρόνια που αυξήθηκε κατακόρυφα η τιμή μονάδας της κιλοβατώρας αλλά και στο παρελθόν-σκεφτείτε ότι δύο φορές ρύθμισε το χρέος και δεν έδωσε δεκάρα) και επιτέλους παραδέχτηκε ότι τα φωτοβολταϊκά (όταν γίνουν) θα πληρώσουν το ρεύμα που θα παράγεται κι όχι το χρέος, όπως επίσης παραδέχτηκε ότι και το χρέος στη ΔΕΗ θα πρέπει να πληρωθεί. Πως θα πληρωθεί να είστε σίγουροι ότι δεν τον απασχολεί πλέον μιας και η κυβέρνηση έδειξε τον δρόμο τον οποίο με πολλή χαρά αυτός και η Δήμαρχος θα περπατήσουν!

Όλα όσα γράφονται επιβεβαιώνονται στο παρακάτω βίντεο

Δείτε ολόκληρο το Δημοτικό Συμβούλιο 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ