close search results icon

Θριάμβευσε η κεραμίστρια Αγγελική Παπαδοπούλου από τα Γιαννιτσά! - Κέρδισε το 1ο Βραβείο στο διαγωνισμό τoυ ΙΙ PREMIO FRATELLI MELIS

Στην Διεθνή Μπιενάλε Κεραμικής Τέχνης στην πόλη Μπόζα της Σαρδηνίας.

Το ΙΙ Premio Fratelli Melis, Διεθνής Μπιενάλε Κεραμικής Τέχνης 2023, είναι ένας διαγωνισμός που σκοπεύει να διαδώσει και να ενισχύσει τον πολιτισμό της κεραμικής σε όλες τις εκφράσεις του, μέσω της προώθησης και υποστήριξης καλλιτεχνών που εργάζονται με την κεραμική στους τομείς της τέχνης, της εξαιρετικής δεξιοτεχνίας, του Design σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. 

Η πόλη της Bosa αφιερώνει το βραβείο στους επιφανείς γιους της Federico και Melchiorre Melis, οι οποίοι, κατά τη διάρκεια του 1900, συνέβαλαν στη διάδοση της γλώσσας της κεραμικής τέχνης πέρα ​​από τη Σαρδηνία και την εθνική επικράτεια. Οι δύο αγγειοπλάστες είχαν την αξία να φέρουν έναν άνεμο τεχνικο-στιλιστικής καινοτομίας στη Σαρδηνία, που εκφραζόταν επίσης μέσω της επανερμηνείας των παραδοσιακών κανόνων σε ένα καινοτόμο τρόπο δημιουργίας.

paola-ceriottianna-rita-fasanostefania-spanedamateo-zauli.jpg
"Το έργο ενσαρκώνει την ταυτότητα του Βραβείου, αντιπροσωπεύοντας με συνέπεια το πνεύμα της καινοτομίας με το οποίο είναι προικισμένο"
con-mateo-zauli-dal-museo-zauli-faenza.jpg
1ο Βραβείο Αγγελική Παπαδοπούλου-Τίτλος έργου: «Πολύτιμη γη»

Το II°Premio Fratelli Melis: Biennale Internazionale di Arte Ceramica 2023 οργανώθηκε από το Δήμο της Μπόζα, από την Πολιτιστική Ένωση Messy Lab collettivo di ceramica, Torino, σε συνεργασία με το Μουσείο Carlo Zauli, Faenza (RA) την AICC (Ιταλική Ένωση των πόλεων της Κεραμικής),την Ένωση Pandora Καλλιτεχνικής Κεραμικής, Cava de Tirreni (SA) το Μουσείο Spazio Ilisso χώρος Τέχνης, Αρχείο, Μουσείο,Nuoro.

Η Μπιενάλε, εκτός από τον Διεθνή Διαγωνισμό και την Έκθεση, περιελάμβανε επίσης, Συνέδριο, εκθέσεις και εργαστήρια κεραμικής στις πόλεις Bosa, Nuoro και Paulilatino

Εμπνεύστρια της Εκδήλωσης και Καλλιτεχνική διευθύντρια η κυρία Stefania Spanedda, Καλλιτέχνης και κάτοικος της Μποζα Σαρδηνίας.

1ο Βραβείο

Αγγελική Παπαδοπούλου

Τίτλος έργου, «Πολύτιμη γη»

Η ερμηνεία και ο λόγος της βράβευσης από την Κριτική επιτροπή.

paroysiasi-tis-drasis-toy-ergh-ker-toy-kdap-mea-dhkepap.jpg
Στο Συνέδριο η Αγγελική Παπαδοπούλου παρουσίασε την Πολυαισθητηριακή δράση Κοινωνικής ευαισθητοποίησης για την διαφορετικότητα και την αναπηρία του Εργαστηρίου Κεραμικής του Κδαπ Μεα Γιαννιτσών της Δ.Η.Κ.Ε.Π.Α.Π με τίτλο ΚΟΙΤΑ ΜΕ-ΑΚΟΥ ΜΕ-ΑΓΓΙΞΕ ΜΕ

« Η Αγγελική Παπαδοπούλου ερμηνεύει το αρχέτυπο του αγγείου με ουσιαστικό και εξαιρετικό τρόπο τόσο στην μορφή του όγκου που το αναπαριστά όσο και στα υλικά της Κεραμικής και του σπάνιου τρόπου που τα χρησιμοποιεί για να επιτύχει μια προσωπική χρωματική ερμηνεία.

Το έργο ενσαρκώνει την ταυτότητα του Βραβείου, αντιπροσωπεύοντας με συνέπεια το πνεύμα της καινοτομίας με το οποίο είναι προικισμένο, το οποίο χαρακτηρίζει την έρευνα των Αδελφών Melis μέσα από την επανα ερμηνεία της κεραμικής παράδοσης».

museo-della-ceramica-nuoro-sardegna.jpg

Στο Συνέδριο η Αγγελική Παπαδοπούλου παρουσίασε την Πολυαισθητηριακή δράση Κοινωνικής ευαισθητοποίησης για την διαφορετικότητα και την αναπηρία του Εργαστηριού Κεραμικής του Κδαπ Μεα Γιαννιτσών της Δ.Η.Κ.Ε.Π.Α.Π με τιτλο ΚΟΙΤΑ ΜΕ-ΑΚΟΥ ΜΕ-ΑΓΓΙΞΕ ΜΕ , και ολοκλήρωσε την παρουσίαση της με τις φράσεις ότι «η Κεραμική τέχνη είναι μια απτική ιστορία και ότι η αξία της ανθρώπινης Ιστορίας βρίσκεται στην συνύπαρξη, ευχαριστώντας θερμά την Stefania Spanedda , Paola Ceriotti, Anna Rita Fasano , Mateo Zauli και όλη την κριτική επιτροπή για την βράβευση του προσωπικού και κοινωνικού της έργου».

enarksi-tis-ekthesis-monastiri-ton-kapoytsinon-mpoza.jpg
apapadopoulou-ii-premio-fratelli-melis-2023.jpg
Το αριστούργημα της Αγγελικής, που της έδωσε την κορυφή και σε μας την υπερηφάνεια!










ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ