close search results icon
I.M Αρχαγγέλου: Νέος πρεσβύτερος ο π. Μιχαήλ

Η Ιερά Μονή Αρχαγγέλου Μιχαήλ στον Αρχάγγελο Αλμωπίας πανηγυρίζει και το πρωί της Τρίτης τελέστηκε η πανηγυρική θεία λειτουργία στην οποία προεξείχε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ, ο οποίος και χειροτόνησε σε πρεσβύτερο τον μέχρι πρότινως δίακονο της Μονής π. Μιχαήλ 

img-8470.jpg
img-8479.jpg
img-8496.jpg
img-8498.jpg

Σε κλίμα κατάνυξης και ιεροπρέπειας τελέστηκε από τον Μητροπολίτη Ιωήλ η χειροτονία του νέου ιερομονάχου της Ιεράς Μονής Αρχαγγέλου Μιχαήλ π Μιχαήλ. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωήλ στον σύντομο χαιρετισμό του προς το νέο ιερομόναχο, χαρακτήρισε τον π. Μιχαήλ ως νέο κόσμημα της Μονής αλλά και της κώμης του Αρχαγγέλου καθώς ο νέος ιερομόναχος θα είναι και προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Αρχαγγέλου. 

img-8506.jpg

Τον νέο ιερομόναχο συνόδευσαν προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη ο καθηγούμενος της Ιεράς Μονής αρχιμανδρίτης π. Επιφάνειος μαζί με τον πνευματικό της Ιεράς Μονής Αγίου Ιλαρίωνος Προμάχων γέροντα π. Παϊσιο ενώ στην πανηγυρική θεία λειτουργία και την χειροτονία ήταν παρόντες ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητρόπολεως Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας αρχιμανδρίτης Παντελέημων μαζί με άλλους αρχιμανδρίτες και πρεσβυτέρους όπως και τους διακόνους Νίκναδρο και Μωϋσή. 

img-8504.jpg


Στην πανηγυρική θεία λειτουργία αλλά και στη χειροτονία παραρβέθηκε πλήθος πιστών ανάμεσα στους οποίους και οι τέσσερις Βουλευτές Πέλλας Γιώργος Καρασμάνης, Διονύσης Σταμενίτης, Λάκης Βασιλειάδης και Θεοδώρα Τζάκρη, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Ιορδάνης Τζαμτζής, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμωπίας Δημήτρης Βέσκος, ο αν. Δήμαρχος και αντιδήμαρχος Αλμωπίας Γιάννης Κετικίδης, ο αστυνομικός διευθυντής Πέλλας Πέτρος Περδικάτσης αλλά και δημοτικοί σύμβουλοι. 

img-8484.jpg
img-8530.jpg
img-8532.jpg
img-8531.jpg

Άπαντες φώναξαν άξιος στο νέο ιερομόναχο, ο οποίος τα τελευταία χρόνια ασκήτευει στη Μονή του Αρχαγγέλου και έχει την καλή μαρτυρία του καθηγουμένου π. Επιφανείου αλλά και του γέροντα Παϊσίου. 

img-8515.jpg


Δείτε το βίντεο: 






ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ