close search results icon

Η μακροβιότερη έκθεση κόμικς στην Ελλάδα επέστρεψε

Υποδέχεται επισκέπτες όλων των ηλικιών γιορτάζοντας αισίως τα 20 χρόνια της.

Η καρδιά της μακροβιότερης έκθεσης κόμικς στην Ελλάδα, του Comic N’ Play, χτυπά στη Θεσσαλονίκη, καθώς από την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου η διοργάνωση άνοιξε τις πύλες της στην Αποθήκη Γ’ στο Λιμάνι και μέχρι την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου υποδέχεται επισκέπτες όλων των ηλικιών γιορτάζοντας αισίως τα 20 χρόνια της και συνεχίζει δυναμικά για άλλα τόσα.

«Το Comic N’ Play είστε εσείς που στηρίζετε την έκθεση όλα αυτά τα χρόνια», είπε κατά τη διάρκεια των εγκαινίων την Παρασκευή, ο διοργανωτής του Comic N’ Play, Νίκος Δαλαμπύρας, λίγο πριν σβήσει τα κεράκια της «20χρονης» τούρτας. Το Σάββατο η Αποθήκη Γ’ πλημμύρισε από λάτρεις των κόμικ και των επιτραπεζίων, δείχνοντας ότι η Θεσσαλονίκη αγαπά και στηρίζει την ένατη τέχνη.

Νησίδα καλλιτεχνών, εμπορικό τμήμα με βιβλιοπωλεία, είδη δώρων, ρούχων, κοσμημάτων και γραφιστικής, έκθεση κόμικς και παλιών αφισών, βιβλιοπαρουσιάσεις, επιτραπέζια παιχνίδια, παιδική γωνιά, stand up comedy και πολλά άλλα μπορεί να βρει ένας επισκέπτης στη φετινή διοργάνωση, μετά από δύο χρόνια απουσίας λόγω της πανδημικής κρίσης.

«Κάθε φεστιβάλ έχει το δικό του χαρακτήρα. Είναι σημαντικό να γίνονται τέτοιες διοργανώσεις γιατί μέσα από αυτές γνωριζόμαστε και αυτό μας κρατάει ενωμένους», αναφέρει στο ThessToday.gr ο τιμώμενος καλλιτέχνης της φετινής διοργάνωσης, ζωγράφος και δημιουργός κόμικς, Νίκος Καμπασελέ.

Ο ίδιος εξηγεί πώς επιλέχθηκε να φιλοτεχνήσει το εξώφυλλο της ανθολογίας και την αφίσα του 20ου Comic N’ Play. «Με τους διοργανωτές μάς συνδέει μια μακροχρόνια φιλία, που χτίστηκε με τα χρόνια μέσα από τις συμμετοχές μου στο Comic N’ Play. Είχαμε εκδώσει τη “Θύελλα” μαζί το 2019, οπότε δέχτηκα αυτή την τιμή με πολύ μεγάλη χαρά. Η Θεσσαλονίκη έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου. Είναι πολύ κοντά στον τόπο μου, την Αλεξανδρούπολη, οπότε μοιραζόμαστε κοινή κουλτούρα, ως Βόρεια Ελλάδα. Είναι σαν να επιστρέφω σπίτι μου».

c2.png

Μάλιστα επεσήμανε πως η συμμετοχή σε εκθέσεις όπως αυτή του Comic N’ Play αποτελεί κινητήριο δύναμη για τους δημιουργούς για περισσότερη καλλιτεχνική έκφραση. «Όταν γυρίσω στην Αλεξανδρούπολη θα ξεκινήσω να ετοιμάζω το νέο βιβλίο, έχοντας στο μυαλό μου ότι όταν συμμετέχω στην επόμενη διοργάνωση, θα το δείξω στο κοινό και θα κουβεντιάσω γι’ αυτό μαζί του. Είναι κάτι που μας κρατάει δεμένους και το καταλάβαμε καλύτερα μέσα στην περίοδο της πανδημίας».

Αυτό υπογράμμισε στο ThessToday.gr και ο εικονογράφος, Αλέξανδρος Κατσίκας. Όπως επεσήμανε: «Η αμεσότητα και η επαφή μάς είχε λείψει πολύ. Το να μιλάμε με το κοινό, να λέμε τα αστεία μας, να γελάμε, έχει άλλη γεύση. Είναι το καύσιμό μας, ώστε να δημιουργήσουμε κάτι ξεχωριστό. Εξελισσόμαστε ως άνθρωποι. Και για τους αναγνώστες είναι σημαντικό. Είναι μια απόδραση από την καθημερινότητα». Ο ίδιος καλεί το κοινό της Θεσσαλονίκης να αγκαλιάσει το Comic N’ Play και την τρίτη ημέρα της διοργάνωσης καθώς με κάθε επίσκεψη μπορεί να ανακαλύψει κάτι καινούριο.

«Κάποτε ήμασταν απλά παιδιά που περιφερόμασταν σε αυτές τις εκθέσεις, πηγαίναμε και μιλούσαμε δειλά στους καλλιτέχνες και τώρα είμαστε μαζί τους», δηλώνει στο ThessToday.gr από την πλευρά του ο σκιτσογράφος Κωνσταντίνος Κάτσος, υπογραμμίζοντας πως στην έκθεση ο επισκέπτης «θα δει το κέφι στο απόγειό του, πολλούς καλλιτέχνες και κόμικς. Ακόμα και άτομα που δεν έχουν διαβάσει ποτέ κόμικς επισκέπτονται την έκθεση και φεύγουν με ένα χαμόγελο. Δεν είδαμε καμία σκυθρωπή φάτσα. Έχουμε περάσει δύο μέρες πάρα πολύ όμορφες. Η Κυριακή είναι σαν την τελευταία μερα τριήμερης σχολικής εκδρομής».

c3.png


Το Comic N’ Play είναι ανοιχτό από τις 10.00 ως τις 22.00 με ελεύθερη είσοδο για όλους. Το τριήμερο θα ολοκληρωθεί με μια δωρεάν συναυλία των Silvernite και Oceandvst.

c5.png
c7.png
c8.png
c9.png






ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ