close search results icon

Η σύναξις των Αγίων της Μητρόπολης Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας

Η σύναξις των Αγίων της Μητρόπολης Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας

Για πρώτη φορά φέτος εορτάζεται στην Ιερά Μητροπολη Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας η συναξις όλων των Αγίων της Ιεράς Μητροπόλεως.

Την εορτή καθιέρωσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας κ.κ Ιωήλ, ο οποίος με αυτόν τον τρόπο θέλησε να τιμήσει τους τοπικούς Αγίους, μάλιστα ο ίδιος ως άριστος υμνογράφος συνέταξε τις ευχές και τις ιερές ακολουθίες. 

fb-img-1664654943722.jpg

Το απόγευμα του Σαββάτου τελέστηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός στον οποίο χοροστατήσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος ενώ συμπροσευχομενος βρέθηκε και ο Μητροπολίτης Ιωήλ όπως και πλήθος ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως. 

fb-img-1664654941440.jpg

Ανάμεσα στους πιστούς που παραβρέθηκαν ήταν ο Δήμαρχος Έδεσσας Δημήτρης Γιάννου, βουλευτές, εκπρόσωποι των αρχών αλλά και ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Ιορδάνης Τζαμτζης ο οποίος δήλωσε 

Πολυαρχιερατικός Εσπερινός στην Αγία Σκέπη για την εορτή όλων των Αγίων της Πέλλας, υπό την Σκέπη της Θεοτόκου Παναγίας της Ελεούσας, Αγίας Χρυσής, Αγίας Παρθένας ,Αγίας Βάσσης και των τέκνων Αγαπίου Θεογνίου και Πιστού, Αγίου Ιλαρίωνος και Αγίου Καλλινίκου, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Χαλκίδος κ.κ Χρυσοστόμου και του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη μας κ.κ Ιωήλ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ