close search results icon

Η συνταγή της ημέρας - Ρόστι πατάτας με τυριά

Η συνταγή της ημέρας - Ρόστι πατάτας με τυριά

Υλικά

Μερίδες: 4

4 μέτριες πατάτες, χοντροτριμμένες

2 φέτες καπνιστή μπριζόλα, ψιλοκομμένη

60 ml ε.π. ελαιόλαδο

1 μικρό κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες

60 γρ. Βούτυρο Lurpak, παγωμένο, σε κομμάτια

3 φέτες Arla Havarti ωρίμανσης, σε κομματάκια

2 φέτες τσένταρ, σε κομματάκια

50 ml Arla Κρέμα Γάλακτος πλήρης

αλάτι, μαύρο πιπέρι


Διαδικασία

Βήμα 1

Ρίχνουμε τις τριμμένες πατάτες σε ένα σουρωτήρι, αλατίζουμε καλά και τις αφήνουμε να βγάλουν τα υγρά τους. Τις στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Βήμα 2

Σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε την καπνιστή μπριζόλα μέχρι να πάρει χρώμα. Αφήνουμε στην άκρη.

Βήμα 3

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Σοτάρουμε το κρεμμύδι για περίπου 2΄-3΄ ή μέχρι να μαλακώσει.

Βήμα 4

Προσθέτουμε τις τριμμένες πατάτες και λίγο-λίγο το Βούτυρο Lurpak ανακατεύοντας ενδιάμεσα με μια κουτάλα.

Βήμα 5

Μαγειρεύουμε για περίπου 8΄ ή μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και να ροδίσουν από τη μία πλευρά.

Βήμα 6

Με ένα μεγάλο πιάτο γυρίζουμε προσεκτικά το ρόστι από την άλλη πλευρά (όπως κάνουμε με την ομελέτα).

Βήμα 7

Πασπαλίζουμε από πάνω με το Arla Havarti, τo αλλαντικό και περιχύνουμε με την Arla Κρέμα Γάλακτος και κλείνουμε με καπάκι. Αφήνουμε μέχρι να ψηθεί και η άλλη πλευρά, να λιώσει το τυρί και να ροδίσει το ρόστι, για περίπου 6΄-8΄.

Βήμα 8

Αλατοπιπερώνουμε και το σερβίρουμε ζεστό.

cantina.protothema.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ