close search results icon

Η συνταγή της ημέρας -Χταπόδι με κριθαράκι και κόκκινο πιπέρι

Η συνταγή της ημέρας -Χταπόδι με κριθαράκι και κόκκινο πιπέρι

Υλικά

Συνταγή για 4 άτομα

1.200 γρ. χταπόδι

1 κουτ.σούπας Ξύδι από λευκό κρασί

1 δαφνόφυλλο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 κουτ.γλυκού ντοµατοπελτέ

100 ml Ξύδι από λευκό κρασί

500 γρ. ντομάτες, τριμμένες

2-3 κόκκους µπαχάρι

1 κουτ.γλυκού κόκκινο γλυκό πιπέρι

300 γρ. κριθαράκι

800 ml ζεστό νερό

λίγο φρέσκο θυμάρι, για το σερβίρισμα

μαύρο πιπέρι

Για τον ζωμό ταχινιού

600 ml ζεστό νερό

100 γρ. Βιολογικό ταχίνι Γλυκάνθη

Αλάτι ψιλό Kania

Διαδικασία

1.

Για το ζωμό ταχινιού: Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ζεστό νερό και το ταχίνι ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί. Βράζουμε για 30' και περνάμε τον ζωμό από ψιλό σουρωτήρι.

2.

Στο μεταξύ, σε μια μεγάλη κατσαρόλα σιγοβράζουμε το χταπόδι µε το ξίδι και το δαφνόφυλλο σε χαμηλή φωτιά µε κλειστό το καπάκι μέχρι να βγάλει όλα του τα υγρά και να μαλακώσει. Το κόβουμε σε μέτρια κομμάτια μόλις κρυώσει.

3.

Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι, τον ντοµατοπελτέ και το κρασί, ανακατεύουμε και «ξύνουμε» την κατσαρόλα µε την ξύλινη κουτάλα. Μόλις μελώσει το κρεμμύδι, προσθέτουμε τις ντομάτες, τα μπαχαρικά, το χταπόδι, τον ζωμό ταχινιού, αλάτι και πιπέρι.

cantina.protothema.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ