Η συνταγή της ημέρας - Πικάντικα σουβλάκια μελιτζάνας

Υλικά
Μερίδες: 6
3 μελιτζάνες φλάσκες, κομμένες κατά μήκος σε φέτες πάχους ½ εκ.
3 κουτ. σούπας πετιμέζι ροδιού
2 κουτ. σούπας κύμινο, σκόνη
½ κουτ. γλυκού κανέλα, σκόνη
2 κουτ. σούπας πουλ μπιμπέρ, σε νιφάδες (aleppo pepper)*
1 κουτ. σούπας σουμάκ
6 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε το γκριλ του φούρνου στην υψηλότερη θερμοκρασία ή το bbq ή έχουμε έτοιμα τα κάρβουνα και τη σχάρα μας.
Αλατίζουμε τις φέτες μελιτζάνας και από τις δύο πλευρές με 1 μεγάλη κουτ. σούπας αλάτι. Τις αφήνουμε να βγάλουν τα υγρά τους σε σουρωτήρι για 30΄. Τις ξεπλένουμε με νερό και τις στεγνώνουμε ταμποναριστά σε χαρτί κουζίνας.
Αναμειγνύουμε το πετιμέζι ροδιού, το κύμινο, την κανέλα, το πουλ μπίμπερ, το σουμάκ και το ελαιόλαδο και φτιάχνουμε μια πάστα. Αλείφουμε με το μείγμα τις φέτες μελιτζάνας και τις περνάμε από καλαμάκια για σουβλάκια σαν ακορντεόν.
Τις ψήνουμε για 15΄-20΄ γυρίζοντάς τες ανά διαστήματα μέχρι να πάρουν ένα ελαφρώς σκούρο χρώμα. Συνοδεύουμε με κουσκούς και γιαούρτι.
Για το σερβίρισμα
κουσκούς έτοιμο βρασμένο αναμειγμένο με ψιλοκομμένα μυρωδικά (π.χ. μέντα, δυόσμο ή κόλιανδρο)
γιαούρτι στραγγιστό αναμιγμένο με αλάτι
Φωτογραφία: Stuart Ovenden
olivemagazine.gr
ΣΧΟΛΙΑ