close search results icon

Ιερά Μονή Αρχαγγέλου Μιχαήλ: Λαμπρός πανηγυρικός εσπερινός

Ιερά Μονή Αρχαγγέλου Μιχαήλ: Λαμπρός πανηγυρικός εσπερινός

Η Ιερά Μονή Αρχαγγέλου Μιχαήλ στον Αρχάγγελο Αλμωπίας πανηγυρίζει και το απόγευμα της Δευτέρας τελέστηκε ο πανηγυρικός εσπερινός αλλά και η λιτανεία της Ιερής εικόνας του Αρχαγγέλου στο προαυλιο της Μονής. 

epifanios-mantazis.jpg

Λιγό μετά τις 5 το απόγευμα έφτασε στην Ιερά Μονή Αρχαγγέλου Μιχαήλ ο Μητροπολίτης Καταρ Μακάριος, ο οποίος έγινε δεκτός από τον καθηγούμενο της Ιεράς Μονής π. Επιφάνιο Μανταζή αλλά και τους αδερφούς της Ιεράς Μονής. 

makarios-katar.jpg

Ο Μητροπολίτης Κατάρ Μακάριος χοροστάτησε στον πανηγυρικό εσπερινό ενώ προείχε και της λιτανείας που έγινε στην ιερά Μονή. Μαζί με τον Μητροπολίτη Κατάρ λειτούργησαν και ο καθηγούμενος της ιεράς Μονής π. Επιφάνιος, οι αρχιμανδρίτες π. Καλλίνικος και π. Παϊσιος, ο πρωτοπρεσβύτερος Ιωάννης Βότσης αλλά και οι διακόνοι Νίκανδρος και Μωυσής. 

epifanios.jpg
pater-paisios-kitsos.jpg
nikandros-diakos.jpg
arxaggelos-mixail.jpg

Ο Μητροπολίτης Κατάρ κήρυξε και τον θείο λόγο αναφερόμενος στα τάγματα των αγγέλων αλλά και στους χριστιανούς της Μέσης Ανατολής ενώ εξέφρασε την χαρά του για την παρουσία του στην ιστορική Μονή εκφράζοντς ευχαριστίες προς τον καθηγούμενο Επιφάνιο αλλά και προς τον Μητροπολίτη Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας Ιωήλ. 

monaxos-ilarion.jpg

Ακολούθησε η λιτανεία στο προαύλιο της Μονής ενώ ανέμασε στους πιστούς που παραβρέθηκαν ήταν και ο βουλευτής Πέλλας Λάκης Βασιλειάδης, ο οποίος διατηρεί πνευματική σχέση με την Μονή. 

porfirios.jpg
lakis-monastiri-arxaggelos.jpg
mitropolitis-katar.jpg
arxaggepos.jpg


monaxos-mixail.jpg



Αύριο το πρωί θα τελεστεί η πανηγυρική θεία λειτουργία στην οποία θα προεξεχει ο Μητροπολίτης Κατάρ Μακάριος





ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ