Ποιμαντική φροντίδα στην πράξη: Ο π. Νίκανδρος μένει έως τις 21:30 για το Ευχέλαιο
Σε κλίμα κατάνυξης και βαθιάς πνευματικότητας θα πραγματοποιηθεί την Μεγάλη Τετάρτη η Ακολουθία του Ιερού Ευχελαίου στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου στην Αριδαία, συγκεντρώνοντας πλήθος πιστών από την ευρύτερη περιοχή.
Το Ιερό Ευχέλαιο, ένα από τα σημαντικότερα μυστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας, τελείται για την ίαση ψυχικών και σωματικών ασθενειών, καθώς και για την ενίσχυση των πιστών. Κατά τη διάρκεια της ακολουθίας, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν ενεργά με προσευχή και κατάνυξη.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ναού, μετά την ολοκλήρωση της Ακολουθίας του Νιπτήρος, ο εφημέριος θα παραμείνει στον χώρο έως τις 9:30 μ.μ., προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα σε όσους δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν κατά τη διάρκεια της τέλεσης του μυστηρίου, λόγω επαγγελματικών ή άλλων υποχρεώσεων, να χριστούν με το λάδι του Ευχελαίου.
Η πρωτοβουλία αυτή έτυχε θερμής ανταπόκρισης από τους πιστούς, καθώς διευκόλυνε τη συμμετοχή περισσότερων ανθρώπων στο μυστήριο, αναδεικνύοντας τον κοινωνικό και ποιμαντικό ρόλο της Εκκλησίας.
Οι ιερείς της ενορίας τόνισαν τη σημασία της συμμετοχής στα μυστήρια, ιδίως κατά τις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας, καλώντας τους πιστούς να παραμείνουν κοντά στην Εκκλησία και να αντλούν δύναμη μέσα από την πίστη και την προσευχή.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
-
Θεοφάνης Μαλκίδης -Ο πόλεμος και ο Ελληνισμός
08 Απριλίου 2026
ΣΧΟΛΙΑ