close search results icon

Ηγουμενίτσα: Σε κρύπτη φορτηγού προσπάθησαν να «περάσουν» μετανάστες στην Ιταλία

Ηγουμενίτσα: Σε κρύπτη φορτηγού προσπάθησαν να «περάσουν» μετανάστες στην Ιταλία

Η αστυνομία συνέλαβε δύο διακινητές στην Ηγουμενίτσα, οι οποίοι είχαν κρύψει μετανάστες σε κρύπτη φορτηγού, προκειμένου να περάσουν κρυφά στην Ιταλία, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από τις αρχές.

Ειδικότερα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, τέθηκε σε διακριτική επιτήρηση Ι.Χ.Ε. οχήματος με οδηγό έναν 52χρονο αλλοδαπό, ο οποίος ξεκινώντας από την Αθήνα έφτασε στα Τρίκαλα, όπου επιβίβασε δύο αλλοδαπούς, ηλικίας 26 και 23 ετών και τους μετέφερε σε οικία που διαμένει 48χρονος ημεδαπός.

Έκαστος είχαν πληρώσει το ποσό των 7.000 ευρώ στους διακινητές, ενώ στο σημείο μετέβη φορτηγό όχημα, με οδηγό τον 48χρονο, ο οποίος επιβίβασε από κοινού με τον 52χρονο τα άλλα δύο άτομα στο Φ/Γ όχημα και τα έκρυψαν επιμελώς σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο (κρύπτη), με σκοπό να διευκολύνουν την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε στη συνέχεια κατά την άφιξη του φορτηγού στην πύλη εισόδου του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας κατόπιν υπόδειξης των στελεχών της Διεύθυνσης Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων (ΔΑΠΘΑΣ), διαπιστώθηκε από τα στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας και του Γραφείου ΠΟΔΙΝ/Κ9 της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας η ύπαρξη των προαναφερθέντων στην κρύπτη, οι οποίοι στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων και συνελήφθησαν, όπως επίσης και ο οδηγός.

Επιπρόσθετα, κατόπιν διακριτικής επιτήρησης, εντοπίστηκε και συνελήφθη ο 52χρονος οδηγός του Ι.Χ.Ε. Στον σταθμό διοδίων της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Πατρών.

eleftherostypos.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ