close search results icon

Ημαθία- Απάτη με τη μέθοδο του «τροχαίου ατυχήματος- «Ξάφρισε» ηλικιωμένη προσποιούμενος τον γιατρό

Ημαθία- Απάτη με τη μέθοδο του «τροχαίου ατυχήματος- «Ξάφρισε» ηλικιωμένη προσποιούμενος τον γιατρό

Δεν περνάει μέρα που να μην συλληφθεί κάποιος «εισπράκτορας» των κυκλωμάτων που εξαπατούν ηλικιωμένους με το πρόσχημα ότι τα παιδιά τους ενεπλάκησαν σε τροχαίο ατύχημα. Μετά τις αλλεπάλληλες συλλήψεις των τελευταίων ημερών, άλλος ένας συνελήφθη στην Ημαθία με τα χρήματα που είχε μόλις παραλάβει από μια γυναίκα.

Η 79χρονη γυναίκα είχε δεχθεί το μεσημέρι της Τετάρτης τηλεφώνημα από έναν άγνωστο που της συστήθηκε ως γιατρός, ισχυρίστηκε ότι η κόρη της είχε τραυματιστεί σε τροχαίο και της ζήτησε χρήματα, δήθεν για να υποβληθεί άμεσα σε χειρουργική επέμβαση. Η ηλικιωμένη έβαλε σε μια σακούλα το ποσό των 8.700 ευρώ και την πέταξε από το μπαλκόνι του σπιτιού της, απ' όπου τα παρέλαβε ένας 41χρονος Βούλγαρος.

Όμως, η απάτη αποκαλύφθηκε άμεσα και οι αστυνομικοί της Ασφάλειας κατάφεραν να εντοπίσουν τον αλλοδαπό «εισπράκτορα», στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν τα χρήματα και αποδόθηκαν στην 79χρονη, ενώ κατασχέθηκαν το όχημα που χρησιμοποιούσε και ένα κινητό τηλέφωνο που βρέθηκε στην κατοχή του.

Από την προανάκριση διαπιστώθηκε ότι την ίδια ημέρα, οι απατεώνες είχαν προσπαθήσει να εξαπατήσουν στην Ημαθία ακόμη δύο ηλικιωμένους ηλικίας 88 και 78 χρόνων, επιδιώκοντας να αποσπάσουν συνολικά 125.000 ευρώ, αλλά δεν τα κατάφεραν. Ο 41χρονος παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας που του άσκησε δίωξη για εγκληματική οργάνωση και απάτες, ενώ η έρευνα για την ταυτοποίηση των συνεργών του συνεχίζεται.

protothema.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ