close search results icon

Ινδονησία: Επίθεση αυτοκτονίας σε αστυνομικό τμήμα - 2 νεκροί και 6 τραυματίες

Ινδονησία: Επίθεση αυτοκτονίας σε αστυνομικό τμήμα - 2 νεκροί και 6 τραυματίες

Ένας άνδρας ανατινάχθηκε την Τετάρτη (7/12) σε αστυνομικό τμήμα στο κύριο νησί της Ιάβας της Ινδονησίας, στην κατά τα φαινόμενα πιο πρόσφατη από μια σειρά επιθέσεων αυτοκτονίας στο πολυπληθέστερο μουσουλμανικό έθνος του κόσμου.

Ο αρχηγός της αστυνομίας της πόλης, Bandung Aswin Sipayung, είπε ότι ένας άνδρας μπήκε στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής Astana Anyar με μια μοτοσικλέτα και πυροδότησε εκρηκτικά, με αποτέλεσμα τόσο ο ίδιος, όσο και ένας αστυνομικός να χάσουν ακαριαία τη ζωή τους. Άλλοι έξι αστυνομικοί και ένας πολίτης μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο νοσοκομείο με τραύματα.

Η αστυνομία εξακολουθεί να ερευνά την υπόθεση, εξετάζοντας εάν ο άνδρας είχε διασυνδέσεις με εξτρεμιστικές οργανώσεις.

Τα τηλεοπτικά ρεπορτάζ των τοπικών σταθμών έδειξαν λευκό καπνό να βγαίνει από το αστυνομικό τμήμα και ανθρώπους να τρέχουν πανικόβλητοι μετά από ένα δυνατό κρότο. Ένα βίντεο που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά την επίθεση δείχνει ανθρώπινα μέλη διάσπαρτα στο κατεστραμμένο εσωτερικό του αστυνομικού τμήματος.

Οι βομβιστικές επιθέσεις στην Ινδονησία είναι αρκετά συχνές, με ένα από τα σοβαρότερα περιστατικά να έχει λάβει χώρα στο Μπαλί το 2002, όπου έχασαν τη ζωή τους 202 άνθρωποι – κυρίως ξένοι τουρίστες. Οι επιθέσεις που στοχεύουν ξένους έχουν αντικατασταθεί σε μεγάλο βαθμό τα τελευταία χρόνια με μικρότερα, λιγότερο θανατηφόρα χτυπήματα με στόχο την κυβέρνηση, την αστυνομία και τις αντιτρομοκρατικές δυνάμεις, καθώς και ανθρώπους που οι «μαχητές» θεωρούν άπιστους.

Τον Μάιο του 2018, δύο οικογένειες πραγματοποίησαν μια σειρά βομβιστικών επιθέσεων αυτοκτονίας σε εκκλησίες στην πόλη Σουραμπάγια, σκοτώνοντας δώδεκα άτομα, συμπεριλαμβανομένων δύο νεαρών κοριτσιών των οποίων οι γονείς είχαν εμπλακεί σε μία από τις επιθέσεις. Η αστυνομία είπε ότι ο πατέρας ήταν ο αρχηγός μιας τοπικής παραφυάδας της ινδονησιακής τρομοκρατικής ομάδας Jemaah Anshorut Daulah.

Πέρυσι, δύο δράστες που πιστεύεται ότι είναι μέλη ενός μαχητικού δικτύου που ορκίστηκε πίστη στο Ισλαμικό Κράτος ανατινάχτηκαν έξω από έναν γεμάτο ρωμαιοκαθολικό καθεδρικό ναό, κατά τη διάρκεια της Λειτουργίας της Κυριακής των Βαΐων στο νησί Sulawesi της Ινδονησίας, με αποτέλεσμα τον θάνατο των δύο δραστών και τον τραυματισμό τουλάχιστον 20 ατόμων.

eleftherostypos.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ