close search results icon

Ιορδάνης Τζαμτζής- Μήνυμα για τη μαύρη επέτειο της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού

Ιορδάνης Τζαμτζής- Μήνυμα για τη μαύρη επέτειο της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού

Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Ιορδάνη Τζαμτζή για τη μαύρη επέτειο της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού:

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ!

Η 19η Μαϊου σηματοδοτεί μία από τις πιο ζοφερές σελίδες της παγκόσμιας ιστορίας.

H Βουλή των Ελλήνων αναγνώρισε τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού το 1994 και ψήφισε την ανακήρυξη της 19ης Μαΐου ως «Ημέρας Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων στο Μικρασιατικό Πόντο».

Ο αφανισμός των Ελλήνων του Πόντου από τις βάρβαρες ορδές του Κεμάλ, παραμένει στη συλλογική μνήμη ως ένα από τα πιο φρικτά εγκλήματα του προηγούμενου αιώνα, για το οποίο τόσα χρόνια μετά, δεν έχει αποδοθεί δικαιοσύνη. Η Τουρκία εξακολουθεί να αρνείται με μένος την ύπαρξη Γενοκτονίας, αποδίδοντας τους εκατοντάδες χιλιάδες θανάτους, στις κακουχίες του ελληνοτουρκικού πολέμου. Αυτό όμως είναι χυδαίο ψέμα.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι πρόκειται για προμελετημένη και βάναυση Γενοκτονία, γιατί υπήρξε συστηματική και οργανωμένη προσπάθεια εξόντωσης μιας εθνικής πληθυσμιακής ομάδας.

Υπάρχουν πολυάριθμες και συγκλίνουσες αποδείξεις. Και κυρίως υπάρχουν οι μαρτυρίες εκείνων που επέζησαν από τις σφαγές και τα εξοντωτικά «τάγματα εργασίας».

Η ιστορία των Ελλήνων του Πόντου, των Θρακών, των Μικρασιατών είμαστε εμείς οι ίδιοι. Πρέπει να κρατήσουμε την ιερή φλόγα της μνήμης άσβεστη. Αυτό είναι xρέος τιμής απέναντι στις 353.000 των Ποντίων που πέθαναν για να παραμείνουν Έλληνες και Χριστιανοί.

Για εμάς τους Έλληνες η σημερινή ημέρα ανακινεί την εθνική μνήμη και συνείδηση, και υπενθυμίζει το εθνικό μας καθήκον : Να συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι την τελική παγκόσμια αναγνώριση της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.

Ιορδάνης Τζαμτζής

Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πέλλας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ