close search results icon

Ισόβια στον μεγαλοδικηγόρο των ΗΠΑ που σκότωσε τη γυναίκα και τον γιο του

Οι εισαγγελείς δεν βρήκαν τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν για τις δύο δολοφονίες.

Σε μια υπόθεση που έχει συγκλονίσει την κοινή γνώση στις ΗΠΑ (κι όχι μόνο), ο μέχρι πρότινος μεγαλοδικηγόρος Άλεξ Μορντό καταδικάστηκε σήμερα σε ισόβια κάθειρξη χωρίς αναστολή, για τη δολοφονία της συζύγου και του γιου του.

Ο Μορντό φέρεται να σκότωσε με δύο διαφορετικά όπλα τον 22χρονο γιο του Πολ και τη 52χρονη γυναίκα του Μάγκι στις 7 Ιουνίου του 2021.

Όταν ο δικαστής Κλίφτον Νιούμαν ρώτησε τον Μορντό αν είχε κάτι που ήθελε να πει, ο δικηγόρος της Νότιας Καρολίνας επέλεξε να μιλήσει για την αθωότητά του: «Όπως σας ξαναλέω, σέβομαι αυτό το δικαστήριο. Αλλά είμαι αθώος. Ποτέ σε καμία περίπτωση δεν θα πλήγωνα τη γυναίκα μου τη Μάγκι και ποτέ σε καμία περίπτωση δεν θα πλήγωνα τον γιο μου Πολ».

«Μπορεί να μην ήσουν εσύ. Μπορεί να ήταν το τέρας που γίνεσαι», απάντησε ο Νιούμαν, αναφερόμενος προφανώς στις μεγάλες ποσότητες οπιούχων που λάμβανε ο δικηγόρος και στον επί δεκαετίες εθισμό του σε ναρκωτικές ουσίες.

Από την πλευρά του, ο εισαγγελέας Ουότερς αναφερόμενος στον κατηγορούμενο μίλησε για «αναισθησία», «εγωισμό», «έλλειψη τύψεων» και για έναν άνθρωπο που «δεν πρέπει ποτέ να του επιτραπεί να είναι ανάμεσα σε ελεύθερους, νομοταγείς πολίτες».

Το βασικό αποδεικτικό στοιχείο ήταν ένα βίντεο στο κινητό του γιου του, που τραβήχτηκε λίγα λεπτά πριν από τις δολοφονίες. Οι φωνές και των τριών (του δικηγόρου, της γυναίκας και του γιου) ακούγονται στο βίντεο, πέντε λεπτά πριν οι δύο από αυτούς σταματήσουν να χρησιμοποιούν τα κινητά τους τηλέφωνα για πάντα. Ο Μορντό είχε δηλώσει αρχικά πως δεν ήταν μαζί τους εκείνη τη χρονική στιγμή, για να το αναιρέσει όταν ήρθε στο φως το βίντεο, υποστηρίζοντας πως είπε ψέματα επειδή ήταν εθισμένος στα οπιοειδή και είχε χάπια στην τσέπη του το βράδυ που έγιναν οι δολοφονίες.

Οι εισαγγελείς δεν βρήκαν τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν για τις δύο δολοφονίες.

Σημειώνεται ότι ο πρώην μεγαλοδικηγόρος παραδέχτηκε επίσης ότι κατέκλεψε εκατομμύρια δολάρια από την οικογενειακή εταιρεία και τους πελάτες, λέγοντας ότι χρειαζόταν τα χρήματα για να ικανοποιήσει τον εθισμό του στις ναρκωτικές ουσίες. Πριν κατηγορηθεί για φόνο, ο Μορντό βρισκόταν στη φυλακή εν αναμονή της δίκης για περίπου 100 άλλες κατηγορίες, που κυμαίνονταν από ασφαλιστική απάτη έως φοροδιαφυγή.

πηγή: efsyn.gr - AP PHOTO

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ