close search results icon

BREAKING NEWS

Ιστορίες με μια ματιά στο 5ο Φεστιβάλ Κόμικς Κιλκίς Comicswille

Το 5ο Φεστιβάλ Κόμικς διοργάνωσε το Καλλιτεχνικό και Πολιτιστικό Σύνολο ‘’η πόλις’’ και τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και του Δήμου Κιλκίς.

Η Καπναποθήκη της Αυστροελληνικής στέγασε το 5ο Φεστιβάλ Κόμικς Κιλκίς Comicswille, τη γιορτή της ένατης Τέχνης, που ενθαρρύνει και προάγει την καλλιτεχνική δημιουργία και λειτουργεί ως κυψέλη ιδεών, αλληλεπίδρασης και προβολής των σύγχρονων τάσεων στον χώρο των κόμικς.

Η φετινή πενθήμερη διοργάνωση εστίασε στην τεχνητή νοημοσύνη, στις αφηγήσεις με νέα μέσα, όπου όλα διαβάζονται με μια ματιά, και στα πολωνικά κόμικς φιλοξενώντας τις απόψεις Ελλήνων δημιουργών και καλλιτεχνών από το εξωτερικό. Το θεωρητικό μέρος των πάνελς εμπλουτίστηκε με εκθέσεις σύγχρονων Ελλήνων και ξένων δημιουργών νέων καλλιτεχνών και μαθητών, πρωτότυπων έργων του Τόμεκ Γιοβάνη, παιχνίδια ρόλων RPG, εργαστήρια για παιδιά, εφήβους και ενήλικες, που μυήθηκαν με ενθουσιασμό στην τέχνη και στις τεχνικές της κατασκευής χάρτινων ηρώων και ιστοριών.

5o-festibal-komiks-kilkis-comicsville-1.jpg
5o-festibal-komiks-kilkis-comicsville-2.jpg

Στην επίσημη αυλαία του Φεστιβάλ,την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου, τον Δήμο Κιλκίς εκπροσώπησαν ο Αντιδήμαρχος Θεμιστοκλής Κοσμίδης, ο οποίος μεταφέροντας τον χαιρετισμό του Δημάρχου Κιλκίς, αναφέρθηκε στην οικονομική και υλική υποστήριξη του Δήμου Κιλκίς στο Φεστιβάλ από τα πρώτα βήματα της δημιουργίας του, εκθειάζοντας την καλλιτεχνική παραγωγή και τη μεγάλη απήχηση των κόμικς στη νέα γενιά και ο Αντιδήμαρχος Θεμιστοκλής Ανθρακίδης.

5o-festibal-komiks-kilkis-comicsville-31jpg.jpg
5o-festibal-komiks-kilkis-comicsville-62jpg.jpg

Το 5ο Φεστιβάλ Κόμικς διοργάνωσε το Καλλιτεχνικό και Πολιτιστικό Σύνολο ‘’η πόλις’’ και τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και του Δήμου Κιλκίς.

5o-festibal-komiks-kilkis-comicsville-3.jpg









ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ