Γιώργος Καρασμάνης: Δρομολογούνται λύσεις για τις αδικίες σε σχολικά κυλικεία και επαγγελματίες μικρών οικισμών
Ο πρώην Υπουργός παρουσίασε πλήρη τεκμηρίωση της αδικίας που υφίστανται οι επαγγελματίες του κλάδου.

Όπως είχε προαναγγείλει προχθές ο Γιώργος Καρασμάνης είχε συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Οικονομικών Κυριάκο Πιερρακάκη και τους Υφυπουργούς Γιώργο Κώτσηρα και Θάνο Πετραλιά για την αδικία σχετικά με τον τρόπο φορολόγησης των ιδιοκτητών σχολικών κυλικείων.
Ο πρώην Υπουργός παρουσίασε πλήρη τεκμηρίωση της αδικίας που υφίστανται οι επαγγελματίες του κλάδου -και με δεδομένη την αποδοχή της ιδιομορφίας λειτουργίας των σχολικών κυλικείων στην αρμόδια επιτροπή της Βουλης από τον διοικητή της ΑΑΔΕ κ. Γιώργο Πιτσιλή- ζήτησε την άμεση διόρθωσή της. Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου αναγνώρισε το πρόβλημα και διερευνά λύσεις προκειμένου να προχωρήσει σε σχετική νομοθετική ρύθμιση στο προσεχές χρονικό διάστημα.
Παράλληλα, έθεσε ένα ακόμη σημαντικό θέμα που αφορά επαγγελματίες οι οποίοι δραστηριοποιούνται και έχουν μόνιμη κατοικία σε χωριά - οικισμούς με πληθυσμό 500 έως 1.500 κατοίκους, οι οποίοι – αν και έχουν απογραφεί αυτοτελώς από την ΕΛΣΤΑΤ – δεν έχουν διοικητική αυτοτέλεια, καθώς υπάγονται σε μεγαλύτερες δημοτικές κοινότητες. Έτσι, αποκλείονται από την έκπτωση 50% στο καθαρό (τεκμαρτό) εισόδημα, παρά το γεγονός ότι πληρούν τα πληθυσμιακά και γεωγραφικά κριτήρια.
Να υπενθυμίσουμε ότι η έκπτωση του 50% στο καθαρό εισόδημα σε επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται και έχουν μόνιμη κατοικία σε δημοτικές κοινότητες κάτω των 1500 κατοίκων ήταν πρόταση Καρασμανη.
Και σε αυτό το ζήτημα η Ηγεσία του Υπουργείου διερευνά να δώσει την βέλτιστη νομοθετική ρύθμιση.
Συγχρόνως ο πρώην Υπουργός είχε επικοινωνία με τον Γενικό Γραμματεα του Πρωθυπουργού Στελλιο Κουτνατζή αρμόδιο για την έγκριση των νομοθετικών ρυθμίσεων και τον ενημέρωσε και για τις δύο αδικίες. Και απο την πλευρά του κ. Κουτνατζή υπάρχει πλήρης κατανόηση και θετική διάθεση για άρση των αδικιών.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
-
Καιρός: Από την Κυριακή επανέρχεται η ζέστη και τα μελτέμια
12 Ιουλίου 2025
ΣΧΟΛΙΑ