Καιρός: Από τη βαρυχειμωνιά στο καλοκαιράκι - Η πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες
Η αρχή του Μαΐου βρήκε τη χώρα αντιμέτωπη με ένα ιδιαίτερα ψυχρό και άστατο σκηνικό, που περισσότερο παρέπεμπε σε χειμερινές παρά σε ανοιξιάτικες συνθήκες.
Η απότομη πτώση της θερμοκρασίας, σε συνδυασμό με χιονοπτώσεις στα ορεινά και ισχυρούς ανέμους, δημιούργησε ένα ασυνήθιστο για την εποχή καιρικό τοπίο, με τις αρχές να παραμένουν σε αυξημένη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση προβλημάτων.
Από τη Δευτέρα πάντως η κακοκαιρία δίνει τη θέση της σε ένα εντελώς διαφορετικό σκηνικό, με το θερμόμετρο να ανεβαίνει αισθητά και μέσα στην εβδομάδα να ξεπερνά τους 27 βαθμούς Κελσίου, καλωσορίζοντας και πάλι την άνοιξη, ενώ προς το επόμενο Σαββατοκύριακο έρχεται… καλοκαιράκι με 30 βαθμούς.
Συγκεκριμένα, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός. Το μεσημέρι-απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών νεφώσεων στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4, στα ανατολικά βόρειοι 4 με 5, στο Αιγαίο 5 με 6 και τοπικά στα νότια 7 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο σε όλη τη χώρα.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 04-05-2026
Στις Σποράδες, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη και βαθμιαία βελτίωση. Μεμονωμένες καταιγίδες είναι πιθανό να εκδηλωθούν τις πρώτες πρωινές ώρες στα νοτιότερα νησιά των Δωδεκανήσων.
Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι – απόγευμα στα ηπειρωτικά.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο 5 με 6 και στα ανατολικά τμήματα 7 με 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα φτάσει στα νησιά του Αιγαίου και τη βόρεια Κρήτη τους 16 με 18 βαθμούς και στα ηπειρωτικά, το Ιόνιο και τα Δωδεκάνησα τους 20 με 22 βαθμούς Κελσίου.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 05-05-2026
Γενικά αίθριος καιρός, με λίγες τοπικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες στα νοτιοανατολικά. Το μεσημέρι – απόγευμα θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά, με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα βορειοανατολικά.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία από δυτικές διευθύνσεις έως 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, ανατολικό στο Αιγαίο βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα νοτιοανατολικά 6 τοπικά 7 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
-
Νίκη: Η ΑΑΔΕ βαθιά στην τσέπη του αγρότη
12 Μαΐου 2026 -
Με Άρωμα Άνοιξης η 3η Γιορτή Λουλουδιών του Δήμου Πέλλας
12 Μαΐου 2026
ΣΧΟΛΙΑ