close search results icon

Καιρός: Έρχονται βροχές και καταιγίδες το Σάββατο – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Καιρός: Έρχονται βροχές και καταιγίδες το Σάββατο – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Τι καιρό θα κάνει στην Αττική, πόσο θα φτάσει το θερμόμετρο - Αναλυτικά η πρόγνωση.

Τοπικές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν αύριο Σάββατο 27 Μαΐου στις περισσότερες περιοχές της χώρας, περιλαμβανομένης και της Αττικής.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το meteo, αρχικά αναμένονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στην Κεντρική Μακεδονία, στην Ανατολική Θεσσαλία, στο Νότιο Αιγαίο και στην Κρήτη. Σταδιακά έως το μεσημέρι τα φαινόμενα θα επεκταθούν στην υπόλοιπη χώρα και θα ενισχυθούν. Το μεσημέρι και απόγευμα τα φαινόμενα στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα της Ηπείρου, της Δυτικής Στερεάς και της Πελοποννήσου θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Εξασθένησή τους αναμένεται από τις πρώτες βραδινές ώρες με εξαίρεση την Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία και το Βόρειο Αιγαίο. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες κυρίως στα νότια και ανατολικά.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 15 έως 28, στη Θεσσαλία από 16 έως 26, στην Ήπειρο από 12 έως 29, στη Στερεά και στην Πελοπόννησο από 14 έως 28, στα νησιά του Ιονίου από 16 έως 26, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 13 έως 28, στις Κυκλάδες από 16 έως 25, στα Δωδεκάνησα από 17 έως 25 και στην Κρήτη από 16 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ και τοπικά από το μεσημέρι 3 έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ.

Αττική και Θεσσαλονίκη

Στην Αττική αναμένονται τοπικές νεφώσεις ενώ υπάρχει και πιθανότητα τοπικών βροχών, κυρίως στα βόρεια τμήματα του νομού έως το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ και από το μεσημέρι στα νότια και ανατολικά 3 έως 5 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται αραιές νεφώσεις που κατά διαστήματα θα είναι πυκνότερες και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ενώ από το μεσημέρι υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδων. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 19 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Οι περιοχές με τις υψηλότερες θερμοκρασίες την Παρασκευή

Υψηλές θερμοκρασίες καταγράφηκαν στα δυτικά και νότια ενώ παράλληλα εκδηλώθηκαν σημαντικές βροχοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της χώρας την Παρασκευή 26 Μαΐου 2023.

Πιο αναλυτικά, ο υδράργυρος στην Αχαΐα το μεσημέρι της Παρασκευής 26/05 έφτασε στους 30οC (Προσφυγικά Πάτρας – 30.2oC). Στον Πίνακα 1 παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr που κατέγραψαν τις υψηλότερες θερμοκρασίες.

Όπως φαίνεται στον Πίνακα 2 όπου παρουσιάζονται οι σταθμοί με τα 8 μεγαλύτερα ύψη βροχής έως τις 19:00 περίπου της Παρασκευής 26/05. Το μεγαλύτερο ύψος βροχής καταγράφηκε στον Άγιο Γεώργιο Δεσκάτης και ήταν ίσο με 55 χιλιοστά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ