close search results icon

Καιρός: Κρύο, αέρας και βροχές

Καιρός: Κρύο, αέρας και βροχές

Η πρόγνωση καιρού για σήμερα Πέμπτη 16 Μαρτίου  σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ. Νεφώσεις με βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου μέχρι το μεσημέρι, στις Κυκλάδες και την Κρήτη κατά διαστήματα από το μεσημέρι, στα Δωδεκάνησα νωρίς το πρωί και πάλι από το απόγευμα και στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια από το απόγευμα.

Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και από το απόγευμα στα ορεινά της Κρήτης. Το βράδυ τα φαινόμενα στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη Θράκη θα σταματήσουν.

Οι άνεμοι στο νότιο Αιγαίο δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη τη χώρα ως προς τις μέγιστες τιμές της. Στα βόρεια έως 13 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά έως 16 βαθμούς και στο νότιο Αιγαίο έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε την αναλυτική πρόγνωση για σήμερα Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ.

 Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση το βράδυ στην Ήπειρο και το βόρειο Ιόνιο. Λίγα χιόνια στα ορεινά.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και τοπικά στο Ιόνιο 7 μποφόρ ενισχυόμενοι αργά το βράδυ.

Θερμοκρασία: Από 08 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Μακεδονία, Θράκη

 Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Μακεδονίας και πρόσκαιρα στα ημιορεινά της δυτικής Μακεδονίας.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ ενισχυόμενοι αργά το βράδυ.

Θερμοκρασία: Από 04 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

 Αττική

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως από το μεσημέρι.

Ανεμοι: Δυτικοί 3 με 5 και το βράδυ βόρειοι 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 08 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

 Θεσσαλονίκη

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις. Βροχές θα σημειωθούν το βράδυ.

Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 06 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

 Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και στην Πελοπόννησο μεμονωμένες καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το απόγευμα στην ανατολική Θεσσαλία και τις Σποράδες θα ενταθούν. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά.

Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στις Σποράδες 6 μποφόρ. Το βράδυ θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 4 με 6 και στις Σποράδες τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 06 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

 Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Από το μεσημέρι κατά διαστήματα τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά.

Ανεμοι: Δυτικοί 3 με 5 μποφόρ και από το βράδυ βόρειοι με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

 Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά, μέχρι το μεσημέρι στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα νωρίς το πρωί και ξανά από το απόγευμα.

Ανεμοι: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου βόρειοι 3 με 5 μπόφόρ και απο το βράδυ βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 08 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ