close search results icon

Καιρός Σαββατοκύριακο – Μαρουσάκης: Πότε αλλάζει το “καλοκαιρινό” σκηνικό

Λαμπρός το Σάββατο, με "παιχνιδίσματα" την Κυριακή. 

Ανοιξιάτικος θα είναι σήμερα ο καιρός, καθώς θα κυριαρχήσει ηλιοφάνεια καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, ενώ μόνο λίγες αραιές συννεφιές αναμένεται να αναπτυχθούν. Σύμφωνα με την πρόγνωση ωστόσο του μετεωρολόγου το Open Κλέαρχου Μαρουσάκη, τις επόμενες ημέρες ο καιρός αναμένεται να μεταβληθεί. Ειδικότερα, το Σάββατο οι καιρικές συνθήκες θα είναι εξαιρετικές με ηλιοφάνεια και τη θερμοκρασία στους 28 βαθμούς, και ίσως πέσουν κάποιες μπόρες στα βόρεια. Την Κυριακή, το ανοιξιάτικο μοτίβο θα παραμείνει μέχρι το μεσημέρι, αλλά το απόγευμα θα χαλάσει ο καιρός στην ανατολική και βόρεια Ελλάδα όπου θα εκδηλωθούν βροχές. Το βράδυ, τα φαινόμενα θα κινηθούν πιο νότια και θα επηρεαστούν η Αττική, η Βοιωτία, η Εύβοια, η ανατολική Πελοπόννησος και η βόρεια Κρήτη, ενώ θα ενισχυθούν και οι βοριάδες.

screenshot-43-FM7e1.png

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για τον καιρό το Σαββατοκύριακο

Το Σάββατο

Σχεδόν αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις, παροδικά πιο πυκνές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά καθώς και στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5, στα πελάγη 5 με 6 και τοπικά στο νοτιοανατολικό Αιγαίο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 24 με 26 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 22 με 24 βαθμούς και κατά τόπους στο νοτιοανατολικό Αιγαίο και την Κρήτη τους 25 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή

Αρχικά στα βορειοανατολικά και από το μεσημέρι στα υπόλοιπα ανατολικά ηπειρωτικά και βαθμιαία στην Κρήτη νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή όμβρους. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και στην Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά στα πελάγη 7 μποφόρ. Βαθμιαία από τα βορειοανατολικά θα στραφούν σε ανατολικούς βορειοανατολικούς 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, κυρίως στα δυτικά.

πηγή: alphafreepress.gr


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ