close search results icon

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες αύριο

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες αύριο

Το σκηνικό του καιρού περιλαμβάνει βροχές και καταιγίδες σε ορεινά τμήματα της χώρας, ενώ παράλληλα θα σημειωθεί και άνοδος της θερμοκρασίας.

Τη Δευτέρα σε ολόκληρη τη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις. Τις θερμές ώρες της ημέρας οι νεφώσεις στα δυτικά και νότια θα πυκνώσουν, δίνοντας τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στην Ήπειρο, στη Δυτική Στερεά, στην Πελοπόννησο και στην Κρήτη, με έμφαση σε ορεινά τμήματα. Ελαφρώς αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα.

Η θερμοκρασία θα εμφανίσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, και θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 3 έως 22 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 5 έως 25, στην Ήπειρο και στη Θεσσαλία από 8 έως 26, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 9 έως 28 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 9 έως 25 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 10 έως 24 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου οι μέγιστες θα φτάσουν στους 27 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 4-6 Μποφόρ και στο Ιόνιο δυτικοί βορειοδυτικοί με εντάσεις 3-5 Μποφόρ.

Ο καιρός σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, ενώ ελαφρώς αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 25 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 23 βαθμούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ