close search results icon

Καλό ξεκίνημα στην Αμβέρσα ο Τσιτσιπάς

Αν καταφέρει να σηκώσει τον τίτλο στο Βέλγιο, εκτός των άλλων, θα διατηρήσει το πλεονέκτημα για την πρόκριση στο ATP Finals (12-19/11).

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε στα δύο σετ τον Μπότικ βαν ντε Ζάντσχουλπ και μπήκε με... το δεξί στην ευρωπαϊκή indoor season.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας (No.7) επικράτησε του 27χρονου Ολλανδού (Νο.67) με 7-5, 6-3 σε 96 λεπτά και πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά του European Open (ATP 250), όπου θα βρει αύριο (20/10, 20.00) τον νικητή του αγώνα ανάμεσα στον Ντόμινικ Τιμ και τον Γιάνικ Χάνφμαν.

Η αλήθεια είναι ότι ο Στέφανος δεν τα πάει πολύ καλά τον τελευταίο καιρό, όμως έχει τώρα την ευκαιρία στην Αμβέρσα να προχωρήσει βαθιά στη διοργάνωση και να κάνει το πρώτο βήμα για ένα δυνατό φινάλε στη σεζόν. Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι δεν έχει πετύχει back to back νίκες μετά το Λος Κάμπος, ούτε έχει νικήσει παίκτη του Top 50 μετά το Σινσινάτι!

Αν καταφέρει να σηκώσει τον τίτλο στο Βέλγιο, εκτός των άλλων, θα διατηρήσει το πλεονέκτημα για την πρόκριση στο ATP Finals (12-19/11), καθώς οι περισσότεροι αντίπαλοί του έχασαν νωρίς αυτή την εβδομάδα και για την ώρα δεν φαίνονται ικανοί να απειλήσουν τον 25χρονο τενίστα.

Ο Στεφ, ωστόσο, δεν είχε το καλύτερο ξεκίνημα στον αγώνα με τον βαν ντε Ζάντσχουλπ. Αφού απέτυχε να πετύχει μπρέικ στο δεύτερο γκέιμ (0/3 μπρέικ πόιντ), έχασε ο ίδιος το σερβίς του στη συνέχεια και βρέθηκε να κυνηγάει τον αντίπαλό του (1-2).

Ανέβασε, όμως, ταχύτητα στη συνέχεια, ισοφάρισε σε 4-4 και έβαλε ασφυκτική πίεση στον Ολλανδό όταν σέρβιρε για να μείνει στο σετ στο 6-5, με αποτέλεσμα να «γράψει» το 1-0.

Είχε τον έλεγχο και στο δεύτερο σετ, την ώρα που το παιχνίδι του βαν ντε Ζάντσχουλπ είχε «σπάσει» για τα καλά. Ο Στέφανος σημείωσε ένα ακόμα μπρέικ στο τέταρτο γκέιμ (3-1) και στη συνέχεια κράτησε με άνεση το σερβίς του και έκλεισε τον αγώνα όταν πήρε τις μπάλες στο 5-3. Θα παίξει στον ένατο φετινό του προημιτελικό, που είναι και ο πρώτος μετά το Λος Κάμπος.

Εύκολη νίκη δεν ήταν, αλλά η αντίδρασή του μετά το μπρέικ στο πρώτο σετ ήταν εξαιρετική και τα μηνύματα είναι θετικά...

Οι άλλοι προημιτελικοί της διοργάνωσης είναι Φις-Βαρίγας, Περικάρ-Μπούμπλικ και Μάρτερερ-Γκαστόν.

Θυμίζουμε ότι ο Στεφ παίζει και στο διπλό της διοργάνωσης με παρτενέρ τον Πέτρο και τα δύο αδέρφια θα παίξουν το Σάββατο (21/10) στα ημιτελικά με τους Αρνεοντό/Βάισμπορν.

πηγή: sdna.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ