close search results icon

Καμπάνα κινδύνου από τους μηχανοδηγούς του ΟΣΕ μετά και νέα ακινητοποίηση τρένου

Έχουν πια αγανακτήσει. 

Μπορεί η κυβέρνηση να υπόσχεται θαύματα εντός της δεύτερης τετραετίας της, αλλά τα προβλήματα που άφησε άλυτα στην πρώτη επιμένουν να θυμίζουν σε όλους τα επικίνδυνα κενά. Οι μηχανοδηγοί του ΟΣΕ προχωρούν σε σοβαρές καταγγελίες για την κατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου, μετά την ακινητοποίηση επιβατικής αμαξοστοιχίας στην Κατερίνη την Τετάρτη, καθώς λόγω της πυκνής βλάστησης, των ανέμων και της δυνατής βροχής έσπασε ο υαλοπίνακας στην καμπίνα μηχανοδήγησης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ενημερωτικού ιστότοπου, Thesstoday.gr, αρχικά η αμαξοστοιχία ακινητοποιήθηκε και στη συνέχεια κινήθηκε με αργή ταχύτητα έως την Κατερίνη από όπου οι επιβάτες προωθήθηκαν στη Λάρισα, που ήταν ο τελικός σταθμός του τρένου.

Για να επιστρέψει η αμαξοστοιχία στη Θεσσαλονίκη, χρειάστηκε η συνδρομή μηχανής βοήθειας. Και αυτό, γιατί, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, στη συγκεκριμένη γραμμή του Σιδηροδρομικού Σταθμού Κατερίνης δεν υπάρχει ούτε σταθμάρχης, ούτε κλειδούχος, ενώ οι μηχανοδηγοί αναγκάστηκαν να προχωρήσουν χωρίς έλξη και χωρίς ρεύμα εξαιτίας βραχυκυκλώματος.

Οι μηχανοδηγοί έχουν πολλές φορές επισημάνει τους κινδύνους από το γεγονός ότι δεν έχουν καθαριστεί οι σιδηροδρομικές γραμμές από δέντρα και κλαδιά, έχουν ενημερώσει την εταιρεία με επιστολές και εξώδικα, ενώ όπως επισημαίνουν μέσα στην τελευταία εβδομάδα έχουν ακινητοποιηθεί τέσσερις αμαξοστοιχίες. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Thesstoday.gr, οι αρμόδιοι κωφεύουν στα αιτήματα και τις εκκλήσεις τους, και η συνήθης απάντηση είναι ότι δεν βρίσκουν άνθρωπο για να κλαδέψει τα δέντρα και να καθαρίσει το δίκτυο ή ότι αργεί ο διαγωνισμός για να αναλάβει το έργο κάποιος εργολάβος.

Αγανάκτηση μηχανοδηγών

Την εικόνα με τον σπασμένο υαλοπίνακα της αμαξοστοιχίας δημοσίευσε ο πρόεδρος των μηχανοδηγών του ΟΣΕ Κώστας Γενηδούνιας με ανάρτησή του στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook, επισημαίνοντας ότι «είναι απογοητευτικό ότι ο σιδηρόδρομος καθημερινά απαξιώνεται».

screenshot-2.png

Ο Κώστας Γενηδούνιας, πριν από τρεις ημέρες, είχε πάλι δημοσιεύσει βίντεο από τρένο για τη Δράμα να περνά μέσα από «ζούγκλα».

Από το βίντεο είναι απολύτως σαφές ότι οι γραμμές είναι πυκνόφυτες και ότι τα δέντρα γύρω από αυτές δεν έχουν κλαδευτεί με αποτέλεσμα τα κλαδιά τους να εμποδίζουν την ορατότητα των μηχανοδηγών και να προκαλούν φθορές.

«Αν μείνεις κάπου ανάμεσα με αμηχανία, ούτε ελικόπτερο δεν σε βρίσκει» σχολίαζε καυστικά ο Κώστας Γενηδούνιας.

πηγή: efsyn.gr

*κεντρική φώτο: ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ/EUROKINISSI


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ