close search results icon

«Καμπανάκι» Παγώνη για τη Νόσο Χ: Θα είναι 50 – 70% πιο θανατηφόρα από τον κορονοϊό

«Καμπανάκι» Παγώνη για τη Νόσο Χ: Θα είναι 50 – 70% πιο θανατηφόρα από τον κορονοϊό

Στον κώδωνα του κινδύνου για την εμφάνιση νέας θανατηφόρας πανδημίας που «κρούει» ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εστίασε το πρωί της Δευτέρας (29/5) κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής της συνέντευξη η Ματίνα Παγώνη. Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ αναφέρθηκε στη «Νόσο Χ» και σημείωσε πως συγκριτικά με αυτή ο κορονοϊός θεωρείται πιο ήπιος.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Σήμερα» με τον Δημήτρη Οικονόμου και τον Άκη Παυλόπουλο η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, μετέφερε την πληροφορία, τονίζοντας ότι σύμφωνα με τον ΠΟΥ πρόκειται για έναν ιό ο οποίος θα είναι κατά 70% θανατηφόρος.

«Δεν υπάρχουν προς το παρόν περισσότερες λεπτομέρειες για τον ιό»

«Συγκριτικά ο κορoνοϊός θεωρείται μια ήπια νόσος», είπε χαρακτηριστικά η Μάτινα Παγώνη προσθέτοντας πως ο ΠΟΥ είχε ενημερώσει τις χώρες από το 2018 τον ερχομό του κορονοϊού.

Στην ίδια κατεύθυνση, πράττει το ίδιο και τώρα με στόχο, τα νοσοκομεία και το υγειονομικό προσωπικό να είναι έτοιμα για τη νέα πανδημία.

Η Ματίνα Παγώνη, σημείωσε ακόμα πως δεν υπάρχουν προς το παρόν περισσότερες λεπτομέρειες για τον ιό, καθώς πρόκειται για μια άγνωστη νόσο προς το παρόν, χωρίς να έχουν σημειωθεί κρούσματα στον άνθρωπο και ενδεχομένως να προέλθει από άγρια ζώα.

«Η Νόσος X θα είναι 50 – 70% πιο θανατηφόρα από τον κορονοϊό» διαμύνησε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ