close search results icon

Κανένα σημάδι βελτίωσης για τον Πελέ

Ο 82χρονος Βραζιλιάνος που κατέκτησε τρία Μουντιάλ, νοσηλεύεται από τα τέλη Νοεμβρίου στο νοσοκομείο.

Με αγωνία παρακολουθεί η παγκόσμια κοινότητα τις δύσκολες ώρες που περνάει ο θρύλος του ποδοσφαίρου Πελέ, ο οποίος βρίσκεται στο νοσοκομείο εδώ και περίπου έναν μήνα, χωρίς η κατάσταση της υγείας του να βελτιώνεται.

Ο 82χρονος Βραζιλιάνος που κατέκτησε τρία Μουντιάλ, νοσηλεύεται από τα τέλη Νοεμβρίου στο νοσοκομείο «Αλμπερτ Αϊνστάιν» του Σάο Πάολο. Πλέον, ο καρκίνος του παχέος εντέρου έχει προχωρήσει και δημιουργεί καρδιακά και νεφρικά προβλήματα στον οργανισμό του. Πάντως, τόσο το νοσοκομείο όσο και η οικογένειά του δεν έχουν διευκρινίσει εάν ο καρκίνος είχε εξαπλωθεί σε άλλα όργανα.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι το νοσοκομείο δεν προέβη σε καμία ανακοίνωση για την κατάσταση της υγείας του, την περασμένη εβδομάδα. Η εφημερίδα Folha de S.Paulo ανέφερε το περασμένο Σαββατοκύριακο ότι η χημειοθεραπεία δεν λειτούργησε και ότι οι γιατροί αποφάσισαν να τον υποβάλουν σε παρηγορητική φροντίδα. Η οικογένεια του Πελέ διέψευσε αυτή την αναφορά.

Στο πλευρό του ο Πελέ έχει όλη την οικογένειά του, που βιώνει στιγμές αγωνίας. Η κόρη του, Κέλι Νασιμέντο, εξέφρασε με ανάρτησή της στο Instagram, τη θλίψη και την απόγνωση που διακατέχει την ίδια και την οικογένειά της, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως τέτοιες ώρες «πρέπει να αναζητούμε ο ένας τον άλλον, να κρατάμε ο ένας τον άλλο σφιχτά».

Ο Πελέ οδήγησε τη Βραζιλία στη νίκη στα Παγκόσμια Κύπελλα του 1958, του 1962 και του 1970 και παραμένει ένας από τους πρώτους σκόρερ όλων των εποχών της ομάδας με 77 γκολ. Ο Νεϊμάρ ισοφάρισε το ρεκόρ του Πελέ στο τελευταίο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Σε κάθε περίπτωση, η πρώην ομάδα του, η Σάντος, προετοιμάζεται για την πιο δυσάρεστη εξέλιξη. Στο γήπεδό της, «Βίλα Μπελμίρο», έχουν στηθεί ειδικά υπόστεγα για τις εκδηλώσεις τιμής στον «βασιλιά» όταν συμβεί το απευκταίο. Επιπλέον ο σύλλογος ανακοίνωσε ότι στη φανέλα του 2023 θα υπάρχει μια κορόνα πάνω από τον θυρεό.

πηγή: efsyn.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ