close search results icon

Κανονικά τη Δευτέρα η Επιτροπή LIBE στην Ελλάδα

Θα διερευνήσει μια σειρά από υποθέσεις για τις οποίες ελέγχεται η χώρα μας.

Με πρόσχημα την τραγωδία στα Τέμπη η κυβέρνηση επιχείρησε να εμποδίσει τον ερχομό της επιτροπής LIBE του Ευρωκοινοβουλίου στην Ελλάδα και να αποφύγει τον έλεγχο. Το θέμα έγινε γνωστό χθες από τις Βρυξέλλες, όπου σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Εφ.Συν.» ο μόνιμος αντιπρόσωπος της χώρας μας πρέσβης κ. Ιωάννης Βράιλας έστειλε επιστολή στην πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, όπως επίσης και στον επικεφαλής της Επιτροπής LIBE, Χουάν Φερνάντο Λόπεζ Αγκιλάρ, με την οποία ζητά την ακύρωση του ταξιδιού της Επιτροπής στην Ελλάδα, λόγω του πένθους που βιώνει η χώρα από το δυστύχημα.

Σύμφωνα με tweet της LIBE η επιτροπή αναμένεται να βρεθεί στην Αθήνα το διάστημα από 6-8 Μαρτίου και να διερευνήσει μια σειρά από υποθέσεις για τις οποίες ελέγχεται η χώρα μας, μεταξύ άλλων το προσφυγικό, η ελευθερία του Τύπου, η δολοφονία Καραϊβάζ, το σκάνδαλο των υποκλοπών κ.λπ. Αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμα και πριν συμβεί η τραγωδία των Τεμπών, η ελληνική κυβέρνηση επιχειρούσε να μεταθέσει για αργότερα το ταξίδι της Επιτροπής φοβούμενη το επικοινωνιακό κόστος. Προς τούτο σημείωνε μάλιστα ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε «προεκλογική περίοδο» και πως δεν μπορεί να βρίσκεται η Επιτροπή αυτό το διάστημα στη χώρα μας. Ωστόσο, εξ όσων γνωρίζουμε εκλογές δεν έχουν προκηρυχθεί ακόμα, κατά συνέπεια δεν υπάρχει και επίσημη προεκλογική περίοδος.

Ωστόσο ούτε το επιχείρημα περί «πένθους» που επικαλείται τώρα η κυβέρνηση έχει λογική, καθώς το τριήμερο εθνικό πένθος για την τραγωδία έληξε χθες. Τελικά, αργά το απόγευμα της Παρασκευής έγινε γνωστό ότι η Επιτροπή, απαρτιζόμενη από 6 ευρωβουλευτές και με επικεφαλής την Ολλανδή Σόφι Ι ντ’ Βελντ θα έρθουν κανονικά στην Αθήνα τη Δευτέρα.

πηγή: efsyn.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ