close search results icon

Κατ οίκον νοσηλεία: Δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ – Τι προβλέπεται για τους ασθενείς

Κατ οίκον νοσηλεία: Δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ – Τι προβλέπεται για τους ασθενείς

Δημοσιεύθηκε στην εκπνοή της προηγούμενης εβδομάδας η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), που θεσπίζει το πλαίσιο για την ανάπτυξη καινοτόμων υπηρεσιών κατ’ οίκον νοσηλείας (ΚΟΝ).

Η ΚΥΑ (ΦΕΚ Β’ 3396) για την Κατ’ Οίκον Νοσηλεία, την οποία υπέγραψαν ο Υπουργός Υγείας, κ. Θάνος Πλεύρης, η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, κυρία Μίνα Γκάγκα και ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης, προβλέπει την παροχή φροντίδας στον ασθενή στο σπίτι, «σε συνθήκες ανάλογες της ενδονοσοκομειακής φροντίδας, ιατρονοσηλευτική υποστήριξη και συνεχή παρακολούθηση με παράλληλη στήριξη από εκπαιδευόμενους φροντιστές (γονείς και άλλα μέλη της οικογένειας τα οποία έχουν εκπαιδευτεί σχετικά με τις ανάγκες του ασθενή τους) με παράλληλη εξασφάλιση ιατρονοσηλευτικής υποστήριξης όταν το επιβάλλουν οι ανάγκες του ασθενούς».

Παράλληλα, με το νέο πλαίσιο, εξασφαλίζεται η δυνατότητα της άμεσης πρόσβασης και εισαγωγής στο νοσοκομείο-κέντρο αναφοράς ή σε διασυνδεδεμένη- προκαθορισμένη δομή, σε περίπτωση επιδείνωσης της κατάστασης του ασθενή, δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα νοσηλευτικής φροντίδας στο σπίτι, που περιλαμβάνει εξωνοσοκομειακή και ενδονοσοκομειακή φροντίδα, όταν αυτή χρειαστεί.

PHOTO: SHUTTERSTOCK

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ