close search results icon

Κατέθεσε συμπληρωματικά ο πρώτος καταγγέλλων της Κιβωτού του Κόσμου

Νωρίτερα σήμερα, οι δύο εισαγγελικοί λειτουργοί που χειρίζονται την υπόθεση, είχαν εκδώσει διάταξη, με την οποία απαγορεύεται η είσοδος του πατρός Αντώνιου και ακόμα τριών προσώπων σε χώρους της ΜΚΟ.

Συμπληρωματική κατάθεση ενώπιον των εισαγγελέων ανηλίκων που χειρίζονται την υπόθεση της Κιβωτού έδωσε σήμερα ο 19χρόνος που πρώτος κατήγγειλε ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης για σεξουαλική κακοποίηση, ενώ ήταν ανήλικος.

Στους εισαγγελείς κατέθεσε επίσης και πρώην τρόφιμος σε δομή της οργάνωσης που βρισκόταν στην Ολλανδία. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο τελευταίος μίλησε για σωματική του κακοποίηση την περίοδο που διαβιούσε σε δομή της Κιβωτού.

Νωρίτερα σήμερα, οι δύο εισαγγελικοί λειτουργοί που χειρίζονται την υπόθεση, είχαν εκδώσει διάταξη, με την οποία απαγορεύεται η είσοδος του πατρός Αντώνιου και ακόμα τριών προσώπων σε χώρους της ΜΚΟ. Η διάταξη βασίζεται σε διατάξεις του Αστικού Κώδικα και σκοπό έχει την προστασία των παιδιών που φιλοξενούνται στην Κιβωτό.

Στο μεταξύ, ένας 15χρονος που διαμένει στη δομή του Βόλου πραγματοποίησε σοβαρή καταγγελία για σεξουαλική του κακοποίηση από υψηλόβαθμο στέλεχος του ιδρύματος, κάτι που μπορεί να σημάνει ακόμη πιο ραγδαίες εξελίξεις.

Για τη συγκεκριμένη καταγγελία έχει γίνει λόγος και από τον 19χρονο, από τον οποίο ξεκίνησε η υπόθεση. Μετά τις καταγγελίες του 19χρονου, αναζητήθηκε και εντοπίστηκε ο ανήλικος. Σύμφωνα με πληροφορίες, στελέχη της αστυνομίας ταξίδεψαν από την Αθήνα στον Βόλο και του πήραν, κάτω από άκρα μυστικότητα, κατάθεση, ενώ δεν αποκλείεται τα επόμενα 24ωρα να μεταβούν εκ νέου στη δομή για νέα κατάθεση του ανήλικου.

πηγή: efsyn.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ