close search results icon

Καβάλα: Χειροπέδες σε αλλοδαπή «εισπράκτορα» σπείρας απατεώνων

Καβάλα: Χειροπέδες σε αλλοδαπή «εισπράκτορα» σπείρας απατεώνων

Αιφνιδιάστηκε μια γυναίκα στην Καβάλα, όταν επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί της ένας άγνωστος που ισχυρίστηκε ότι είναι αστυνομικός και της ζήτησε ένα μεγάλο ποσό, τάχα για να αποφύγει τις συνέπειες η κόρη της που δήθεν είχε προκαλέσει θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα το απόγευμα του Σαββάτου.

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι άκουγε από το τηλέφωνο μια γυναικεία φωνή που παρίστανε την κόρη της, η γυναίκα ανέκτησε αμέσως την ψυχραιμία της και προσποιήθηκε ότι συμφώνησε να τοποθετήσει τα χρήματα σε σημείο που της υπέδειξε ο «αστυνομικός. Την ίδια στιγμή, ειδοποίησε αστυνομικούς της Ασφάλειας, που οργάνωσαν αμέσως συντονισμένη επιχείρηση.

Όταν έφτασαν στο σημείο, τσάκωσαν επ' αυτοφώρω μια αλλοδαπή την στιγμή που παραλάμβανε τα χρήματα, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στην δικαιούχο. Η «εισπράκτορας», σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και απάτη, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας και κατασχέθηκε το Ι.Χ. αυτοκίνητό της. Η προανάκριση συνεχίζεται για να ταυτοποιηθούν οι τουλάχιστον δυο συνεργοί της και να εξακριβωθεί αν είχαν εξαπατήσει και άλλους πολίτες.

Συνελήφθη «εισπράκτορας» και στην Κρήτη

Άλλη μια αλλοδαπή η οποία είχε ρόλο «εισπράκτορα» για σπείρα που εξαπατούσε ηλικιωμένους μέσω τηλεφώνου με το πρόσχημα ότι συγγενικό τους πρόσωπο είχε εμπλακεί σε τροχαίο και χρειαζόταν να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, συνελήφθη στην περιοχή Πατέλες στο Ηράκλειο.

Η γυναίκα φέρεται ότι παρέλαβε το βράδυ του Σαββάτου 10.000 ευρώ από ένα θύμα στο οποίο είχαν τηλεφωνήσει νωρίτερα άγνωστοι συνεργοί της που αναζητούνται, αλλά ερευνάται αν είχαν διαπράξει και άλλες απάτες. Στο μεταξύ, η αλλοδαπή δράστιδα οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηρακλείου και η προανάκριση για την πλήρη διαλεύκανση της δράση της σπείρας βρίσκεται σε εξέλιξη.

protothema.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ