close search results icon

Χαλαζόπτωση και καταιγίδες προκάλεσαν ζημιές σε καλλιέργειες στο Αμύνταιο

Χαλαζόπτωση και καταιγίδες προκάλεσαν ζημιές σε καλλιέργειες στο Αμύνταιο

Ζημιές σε καλλιέργειες και δρόμους που έγιναν ποτάμια προκάλεσαν οι έντονες βροχοπτώσεις και το χαλάζι που έπεσε το βράδυ της Τετάρτης στην περιοχή Βεγόρα στο Αμύνταιο.

Οι μεγάλοι όγκοι νερού μετέτρεψαν δρόμους και αγροτικές εκτάσεις σε μικρούς χειμάρρους, ενώ σε αρκετά σημεία σημειώθηκαν πλημμυρικά φαινόμενα.

Ιδιαίτερα σοβαρές φαίνεται να είναι οι επιπτώσεις στον πρωτογενή τομέα, καθώς αγρότες της περιοχής αναφέρουν εκτεταμένες ζημιές σε καλλιέργειες.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ οι ζημιές σε αμπελοκαλλιέργειες και δενδροκαλλιέργειες όπως ροδάκινα και κεράσια σημειώθηκαν στις περιοχές Μανιακίου και Αντίγονου.

Κατά την ίδια πηγή από την έντονη χαλαζόπτωση και τον αέρα υποχώρησε η περίφραξη του γηπέδου 5χ5 στη Βεγόρα καταπλακώνοντας αγροτικά μηχανήματα σε γειτονικό οικόπεδο.

Με πληροφορίες από kozan.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ