close search results icon

Κιλκισίου Βαρθολομαίος: Ένα γεγονός ιδιαίτερης πνευματικής σημασίας

Κιλκισίου Βαρθολομαίος: Ένα γεγονός ιδιαίτερης πνευματικής σημασίας

Την κούρα ενός νέου μοντέλου μοναχού τέλεσε ο Μητροπολίτης Κιλκισιου Βαρθολομαίος 

Ο ίδιος με ανάρτηση του αναφέρει 

Ένα γεγονός ιδιαίτερης πνευματικής σημασίας, κατεγράφη το απόγευμα της Πέμπτης 23ης Νοεμβρίου 2023, στη ζωή της Εκκλησίας του Κιλκίς.

Στο τέλος του Εσπερινού, στο Καθολικό της ανδρώας Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Λόφου Κιλκίς, τελέσθηκε η Ακολουθία «εἰς ἀρχάριον ρασοφορούντα» του ευσεβούς κ. Βασιλείου Σαββίδη, ο οποίος διατήρησε το ίδιο όνομα, προς τιμήν του Μεγάλου Βασιλείου.

Τέλεσα τη μοναχική κουρά, συμπαραστατούμενος υπό των Καθηγουμένων, της ως είρηται Ιεράς Μονής, Αρχιμ. Αρσενίου Ιωάννου και της Ιεράς ανδρώας Μονής Αγίου Νεκταρίου Σπανού Κιλκίς, Παν. Αρχιμ. Επιφανίου Θεοδωρίδη, Διακόνων και αδελφών της Ιεράς Μονής.
Συμπροσευχήθησαν επίσης συγγενείς, αλλά και προσκυνητές της Ιεράς Μονής.
Απηύθυνα πατρικές νουθεσίες και συμβουλές στον νεοκαρέντα μοναχό, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Αγαπητέ π. Βασίλειε, από σήμερα αρχίζει μία νέα ζωή για εσένα. Εισήλθες στην ιστορική Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου της Ιεράς μας Μητροπόλεως εκζητώντας μία νέα ταυτότητα και έναν καινούργιο προορισμό στη ζωή σου διά της μετανοίας, της παρθενίας, της ακτημοσύνης και της υπακοής του Μοναχικού Σχήματος.
Από σήμερα καλείσαι Μοναχός Βασίλειος και σου ζητώ να βρεις ένα νέο περιεχόμενο και νέα χαρακτηριστικά από τη βιοτή του Αγίου σου για τη ζωή σου. Ο Άγιος Βασίλειος υπήρξε Μέγας ασκητής, Μέγας Πατέρας και διδάσκαλος, πρωτοπόρος Ποιμένας και λόγιος.
Καλείσαι κι' εσύ μέσα από το παράδειγμά του να ζήσεις τον ασκητικό του βίο, να εντρυφήσεις στα ιερά γράμματα και να μεταδόσεις με αυταπάρνηση και θυσιαστικό φρόνημα τον λόγο του Κυρίου.
Η σκέπη του Μεγάλου Βασιλείου, εύχομαι να σκεπάζει τον καθημερινό σου αγώνα, τον αγώνα της προσευχής, της υπακοής και της ταπεινώσεως, ώστε να εκπληρώνεις θεαρέστως την μοναχική σου διακονία, να βιώνεις αγγελομιμήτως τον μοναχικό τρόπο ζωής, να δοξάζεις τον Θεό, να προκόβεις και να αγιάζεσαι».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ