close search results icon

Κιβωτός του Κόσμου: Ανοίγουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του πατέρα Αντώνιου, της πρεσβυτέρας και άλλων

Θα ελεγχθεί εάν αποκτήθηκαν νόμιμα τα περιουσιακά στοιχείων των προσώπων αυτών. 

Στο “μικροσκόπιο” της Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος μπαίνουν τα περιουσιακά στοιχεία του ιδρυτή της Κιβωτού του Κόσμου, πατέρα Αντώνιου, των στενών συγγενικών του προσώπων κι όσων διαπιστωθεί πως ασχολούνταν με τη διαχείριση των οικονομικών της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης..

Στο πλαίσιο της έρευνας που θα διεξαχθεί από τον επικεφαλής της ανεξάρτητης Αρχής, Χαράλαμπο Βουρλιώτη, εάν υπήρξε ή όχι χρηστή διαχείριση των χρημάτων που προέρχονται από χορηγίες, επιχορηγήσεις και το υστέρημα απλών πολιτών προς τα παιδιά της Κιβωτού.

Επίσης, στο πλαίσιο της διεξαγόμενης έρευνας θα ελεγχθεί εάν αποκτήθηκαν νόμιμα τα περιουσιακά στοιχείων των προσώπων αυτών με ερευνώμενο αδίκημα την υπεξαίρεση από τα ταμεία της δομής.

Για όλους τους ελεγχόμενους, θα ανοιχτούν τραπεζικοί τους λογαριασμοί και θα ερευνηθεί η απόκτηση ακίνητης και κινητής περιουσίας, προκειμένου, σε αντιπαραβολή με τα δηλωθέντα στις φορολογικές τους δηλώσεις, να διαπιστωθεί εάν μέρος της περιουσίας τους αποκτήθηκε από εγκληματικές πράξεις.

Πηγή: Νewsit.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ