close search results icon

ΚΚΕ από Σκύδρα: ο λαός στην εξουσία και λαϊκό γλέντι!

ΚΚΕ από Σκύδρα: ο λαός στην εξουσία και λαϊκό γλέντι!

Η χθεσινή περιοδεία του Γενικού Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του Κομουνιστικού Κόμματος της Ελλάδος στα Γιαννιτσά και στη Σκύδρα ήταν μια διαφορετική νότα στα πολιτικά συμβάντα του νόμου Πέλλας.

koutsoumpas-skydra-pellanewsdsc-2006.jpg


Η κεντρική ομιλία, μάλιστα, του κ. Κουτσούμπα στο κλειστό γυμναστήριο «Αλέξανδρος Νικολαΐδης» της Σκύδρας θύμισε παλιότερες εποχές ευημερίας. Τα λαϊκά στρώματα της Σκύδρας και όχι μόνον γέμισαν το στάδιο και τα τραπέζια που είχαν στηθεί ώστε να παρακολουθήσουν τον αρχηγό μετά φαγητού και ποτού. Η Σκύδρα άλλωστε αλλά και η Πέλλα γενικότερα είναι μια περιοχή που στοχεύει το ΚΚΕ, όπως και τα περισσότερα μικρότερα κόμματα. Είναι τόσο παραμελημένη και αδικημένη που όλοι προσδοκούν στην ψήφο αγανάκτησης των πολιτών.

koutsoumpas-skydra-pellanewsdsc-2012.jpg

Ο κ. Κουτσούμπας, πάντως, έγινε δέκτης και άκουσε τα περισσότερα προβλήματα που ταλανίζουν τα μικρομεσαία στρώματα και τους εργάτες και δεν αμφιβάλλουμε ότι δεν θα τα θέσει στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Πάραυτα υπάρχουν και μεγάλα ζητήματα στην Πέλλα που δεν ακούσαμε να τα θέτουν υπόψη του Γενικού Γραμματέα. Πολύ σοβαρά ζητήματα όπως οι συνδέσεις με Εθνική Οδό και Εγνατία Οδό καθώς και το Φράγμα της Καλής.

koutsoumpas-skydra-pellanewsdsc-2002.jpg

Όποιος προσέξει τον λόγο του κ. Κουτσούμπα θα καταλάβει ότι ακόμη και το ΚΚΕ, πλέον προσπαθεί να κάνει άνοιγμα και να ανοίξει την αγκαλιά του. Σημειώνοντας, βεβαίως, ότι δεν παρεκτρέπετε από τις ιδεολογικές του αρχές (δηλαδή δεν λέει άλλα τώρα και άλλα μετά) αλλά δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί κάποιος σε όλα με το ΚΚΕ. Πρωταρχικός σκοπός τη δεδομένη στιγμή είναι να «μπούμε όλοι μπροστά και να γίνει ο ίδιος ο λαός πρωταγωνιστής των εξελίξεων». Τόσο ωραίο και τόσο λαϊκίστικο συνάμα!

koutsoumpas-skydra-pellanewsdsc-2021.jpg

Εν τέλει η Σκύδρα αποτέλεσε κεντρικό σταθμό στον προεκλογικό αγώνα του Κομουνιστικού Κόμματος για τις εκλογές του 2023 κι αυτό γράφεται στο βιβλίο της πολιτικής ιστορίας του τόπου –το είπε κι ο Χαράλαμπος Φαντίδης ο πρόεδρος του Ριζού και πολύ σωστά έκανε- αλλά το αποτέλεσμα βεβαίως και το τι φασούλια θα γεμίσει το σακούλι θα το δείξει η ήμερα που θα ανοίξει η κάλπη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ