close search results icon

Κλειστό Γυμναστήριο Αριδαίας: Όλα όσα συζητήθηκαν στο ΔΣ

Κλειστό Γυμναστήριο Αριδαίας: Όλα όσα συζητήθηκαν στο ΔΣ

Ένα θέμα που απασχολεί την τοπική κοινωνία της Αλμωπίας και ειδικά του αθλητικούς συλλόγους της περιοχής είναι η ενεργειακή αναβάθμιση του κλειστού Γυμναστηρίου της Αριδαίας.  

Το κλειστό γήπεδο της Αριδαίας ως γνωστόν φιλοξενεί πολλούς αθλητικούς συλλόγους της περιοχής με το γήπεδο όμως να βρίσκεται σε πολύ κακή κατάσταση και να παρατηρούνται συνεχώς προβλήματα που καθιστούν δύσκολη την ζωή των αθλούμενων 

20240229-190602.jpg

Ο Χρήστος Μπάτσης έφερε στην 1η συνεδρίαση Λογοδοσίας της δημοτικής αρχής Αλμωπίας το θέμα,  όχι για να απολογηθεί η Διοίκηση Παρούτογλου η οποία άλλωστε βρίσκεται λίγες ημέρες στο τιμόνι του Δήμου αλλά για να παρουσιάσει αναλυτικά και με στοιχεία όλα όσα έκανε η δική του Δημοτική αρχή.

Συγκεκριμένα το 2019 ο Χρήστος Μπάτσης ως Δήμαρχος Αλμωπίας βρήκε μια μελέτη στα συρτάρια του Δήμου για την ενεργειακή αναβάθμιση του Κλειστού με την δική του Διοίκηση λίγους μήνες μετά και συγκεκριμένα το 2020 να προβαίνει στην επικαιροποίηση της μελέτης και στην εξασφάλιση χρηματοδότησης,  όπως και στην σύσταση Επιτροπών που θα έτρεχε τον διαγωνισμό.  Η δημοτική αρχή Μπάτση σύμφωνα με τον ίδιο αλλά και την προϊσταμένη της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου έτρεξε το θέμα ως την οριστική υπογραφή της σύμβασης με τον εργολάβο,  η οποία έγινε σε καλό κλίμα λίγες ημέρες μετά τις εκλογές του Οκτωβρίου του 2023. 

Δείτε την παρέμβαση του Χρήστου Μπάτση με το ιστορικό της υπόθεσης 

Μάλιστα ο ιδιος με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει:

Στην πρώτη συνεδρίαση λογοδοσιας της νέα δημοτικής αρχής, φέραμε ως θέμα συζήτησης,  όχι την απολογία, αλλά την ενημέρωση των δημοτών της Αλμωπίας. 

Οι ρόλοι του καθενός, έχουν αποφασιστεί από τον κυρίαρχο λαό και δεν επιδέχονται από κανέναν, λογοπαίγνια.  Έτσι λοιπόν 

Με αίσθημα ευθύνης , ενημέρωσα το δημοτικό συμβούλιο για όλες τις ενέργειες που έχουν γίνει,  τόσο από προηγούμενες διοικήσεις,  όσο και από την δική μας,   σε συνεργασία πάντα με την τεχνική υπηρεσία του Δήμου Αλμωπίας.  Πλέον το ζητούμενο είναι η ολοκλήρωση του έργου.  Ενός έργου που έχει περάσει από 40 κυμματα,  πολλές δικαστικές αποφάσεις, Πολλές συνεδριάσεις και  Τελικά την υπογραφή της σύμβασης.  Ας δούμε όμως την ουσία. 

Ποια είναι ;

Σίγουρα η ολοκλήρωση των εργασιών και η χρήση του, τίποτα παραπάνω .

Εννοείται για αυτό παλέψαμε 4,5 χρόνια και ευελπιστούμε ότι στην 3η διοίκηση θα ολοκληρωθεί. Δυστυχώς έτσι συμβαίνει με πολλά δημόσια έργα,  βλέπε βιολογικό Αριδαίας.

Στην πολιτική χρειάζεται θάρρος και αίσθημα ευθύνης.  Συμμετοχή , ναι μεν αλλά, δεν έχει.  Συνεχίζουμε τις προσπάθειες,  ο καθένας με τις δυνατότητες που έχει,  προκειμένου να έχουμε την ολοκλήρωση των εργασιών. 

Συνεχίζουμε με υπευθυνότητα,  Ενημερωνοντας με ειλικρίνεια τους δημότες μας, αφαιρώντας την μικροπολιτικη .

Πάντα με αίσθημα ευθύνης και ειλικρινειας  Έτσι λοιπόν μετά από 49 πρακτικά, επιτροπές, συνεδριάσεις, λήψεις αποφάσεων, δικαστικές προσφυγές, αποφάσεις, ενστάσεις, θεωρώ προσωπικά επικίνδυνο, να αλλάξει η μελέτη, και εκ νέου να ζήσουμε αλλά 6 μίση χρόνια την ίδια ιστορία. 

Θέλουμε να βοηθήσουμε ::::

Αφήνουμε τα προσωπικά εγώ.  Ειδάλλως, εσωστρέφεια,  όχι εγώ το ξεκίνησα,  εσύ δεν έκανες τίποτα και η συνέχεια γνωστή.     Οπότε ,το ερώτημα είναι!
Πολιτική στην ανάπτυξη του τόπου 

                              Η

Πολιτική για την ανάπτυξη του τόπου

Εμείς συνεχίζουμε,  με θάρρος και αίσθημα ευθύνης

20240229-205003.jpg

Στο θέμα του κλειστού γυμναστηρίου αναφέρθηκε και ο Γιάννης Κετικίδης. Ο πρώην Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αλμωπίας αφού επισήμανε πως είναι ένα έργο που απασχόλησε 3 δημοτικές αρχές τόνισε πως " εμείς είμαστε εδώ όχι για στείρα αντιπολίτευση αλλά επειδή μας πονάει το έργο'

Δείτε την παρέμβαση του 

Τελος ο Δήμαρχος Αλμωπίας Νίκος Παρούτογλου απο την πλευρα του αφου εξέφρασε την έκπληξη που ένιωσε οταν ειδε το θεμα απο τον Χρήστο Μπάτση κατηγόρησε τον πρωην Δήμαρχο πως κινείται με μικροπολιτικη καθως θα μπορούσε να φέρει το θεμα σε προημερισίας συζήτηση και οχι σε λογοδοσία 

20240229-200844-ubAbO.jpg

Εσείς θα πρέπει να απολογηθείτε κύριε Μπάτση και όχι εμείς,  εξεπλάγην όταν είδα πως φέρατε αυτό το θέμα" είπε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος.  Ακόμη ο Νίκος Παρούτογλου αναφέρθηκε και στις ενέργειες που έγιναν από την δική του Δημοτική αρχή τονίζοντας πως μέχρι τις 15 Μαρτίου θα γνωρίζουμε αν απενταχθει το έργο από το συγκεκριμένο πρόγραμμα με την εκκαθάριση του προγράμματος να γίνεται τον Ιούνιο του 2024.

" Εμείς δεν βιαζόμαστε να κάνουμε λήξη της σύμβασης,  δεν προκύπτει από πουθενά αυτό, περιμένουμε τις εξελίξεις και να είστε σίγουρος πως θα πάρουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν" επισήμανε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Αλμωπίας Νίκος Παρούτογλου 

Δειτε την τοποθέτηση του 

Σίγουρα όμως το θέμα της ενεργειακής αναβάθμισης του Κλειστού γυμναστηρίου της Αριδαίας είναι ένα ζήτημα μείζον για την περιοχή και τον αθλητισμό και θα πρέπει να υπάρξει λύση για ένα από τα μεγαλύτερα γήπεδα της Πέλλας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ