close search results icon

Κολωνός: Κανένα ελαφρυντικό στον Μίχο

Κολωνός: Κανένα ελαφρυντικό στον Μίχο

Να μην του αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του προτέρου σύννομου βίου στον 55χρονο βασικό κατηγορούμενο, πρότεινε η εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου όπου δικάζεται η υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης της 12χρονης.

Αυτό σημαίνει ότι αν το δικαστήριο ακολουθήσει την πρόταση, ο 55χρονος αντιμετωπίζει την ποινή της ισοβιας κάθειρξης για τον βιασμό ανηλίκου που καταδικάστηκε.

Η εισαγγελική λειτουργός πρότεινε να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό και στη μητέρα του κοριτσιού λόγω της απαξίας του αδικήματος της εκβίασης που καταδικάστηκε και της παραμέλησης που είχε επιδείξει στο παιδί.

Για τους υπόλοιπους καταδικασθέντες πρότεινε να αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου σε όσους έχουν τελέσει την αξιόποινη πράξη της γενετήσιας πράξης με ανήλικο μόνο μία φορά και να απορριφθεί για όσους τους αποδίδεται το αδίκημα κατ’ εξακολούθηση.

Η εισαγγελέας πρότεινε επίσης να μην αναγνωριστεί σε κανέναν το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη ενώ μόνο σε έναν να αναγνωριστεί αυτό της ειλικρινούς μεταμέλειας μετά την πράξη.

eleftherostypos.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ