close search results icon

Κωνσταντέλιας, μία όαση σε ένα ποδοσφαιρικό χάος

Πήρε επ'ώμου τον ΠΑΟΚ σε ένα ματς ασφυκτικής πίεσης για τους Θεσσαλονικείς.

Σε στιγμές έντασης στο γήπεδο της Τούμπας, μόλις η κάμερα γυρνούσε στον Γιάννη Κωνσταντέλια, ως δια μαγείας μεταφερόσουν σε έναν άλλον κόσμο, αυτόν της χαράς του ποδοσφαίρου.

Πριν από μερικές ημέρες, σε μία πολύ δύσκολη ποδοσφαιρική βραδιά για τον ΠΑΟΚ, ο Λεωνίδας Βόκολος είχε κάνει ειδική μνεία στον Γιάννη Κωνσταντέλια. Μεταξύ άλλων, σε μία δήλωση που πέρασε στα ψιλά, ο προπονητής της Λαμίας είχε σταθεί στο ήθος του «Ντέλια», αποκαλύπτοντας το τετ α τετ που είχε με τον 21χρονο άσο.

Όπως είχε υπογραμμίσει -τότε- ο Έλληνας τεχνικός, για την ποιότητα και το ταλέντο του δεν χρειάζεται να πούμε πολλά, αξίζει να σταθεί κανείς όμως στο ήθος αυτού του παιδιού. Αυτή είναι η κληρονομιά από την οικογένειά του, κλείνοντας την τοποθέτησή του με την ευχή να παραμείνει έτσι και να μην αλλάξει τίποτα. Είχε προηγηθεί, σε ένα ακόμη γήπεδο, το standing ovation από την κερκίδα την ώρα της αλλαγής του. Κάτι πλέον σύνηθες (και) για τον Γιάννη και για όλους μας. Τρελό;

Η ουσία είναι πως αυτές οι δηλώσεις δεν ήταν απόρροια μίας μαγικής, εξωπραγματικής εμφάνισης του «Ντέλια». Ο 21χρονος άσος, όπως και στο σύνολό του ο ΠΑΟΚ, κινήθηκαν σε ρηχά νερά στη Λαμία. Ακόμη και αυτές τις ημέρες όμως, αφήνει το αποτύπωμά του στο ποδοσφαιρικό στερέωμα. Γιατί πολύ απλά ξέρει να εξαργυρώνει τις «καλές» ημέρες που ο ίδιος έχει «χτίσει». Όπως ακριβώς έκανε στο ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Ο Κωνσταντέλιας πήρε επ'ώμου τον ΠΑΟΚ σε ένα ματς ασφυκτικής πίεσης για τους Θεσσαλονικείς, πέτυχε δύο γκολ, αποτελώντας έναν μόνιμο πονοκέφαλο για τους παίκτες της ΑΕΚ, με τον Ματίας Αλμέιδα να δηλώνει μετά το τέλος του αγώνα πως: «είναι ένας παίκτης που κάνει την διαφορά». Ένας παίκτης με άρτια τεχνική κατάρτιση. Για την ιστορία, ο «Ντέλιας» μετράει πλέον 14 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις. Ένας παίκτης με τρομερά γρήγορη σκέψη, εκτελώντας και σε πρώτο χρόνο, εμπλουτίζοντας εντυπωσιακά το ρεπερτόριό του. Ο MVP του ντέρμπι, όπως συμφώνησαν άπαντες εντός του Δικεφάλου του Βορρά και ειπώθηκε δια στόματος Μπάμπα: «Πιστεύω πως MVP ήταν ο Κωνσταντέλιας, έκανε πολλά πράγματα, σκόραρε δύο γκολ. Ο Σάστρε σκόραρε ένα κρίσιμο τέρμα, όμως ο Κωνσταντέλιας θεωρώ πως ήταν ο MVP του ματς».

Αλλά δεν ήταν μόνο αυτά...

Ήταν η γενικότερη προσέγγιση, ιδιοσυγκρασία του σε ένα ματς μεγάλης έντασης. Η σκόνη που σηκώθηκε δεν τον ακούμπησε στο ελάχιστο, απολαμβάνοντας αυτό που ξέρει να κάνει καλά: να παίζει ποδόσφαιρο. Έμεινε μακριά από εστίες έντασης, τσακωμούς, φωνές και διαμαρτυρίες. Ακόμη και στην φάση που «κιτρινίστηκε» από τον Γερμανό ρέφερι, προκαλώντας την αντίδραση του ασπρόμαυρου πάγκου, δεν τον πτόησε. Χάρηκε κάθε στιγμή του παιχνιδιού μέχρι το τέλος.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός πως την ώρα που η συνδρομητική τηλεόραση της NOVA καλύπτει την πολύ μεγάλη ένταση στο φινάλε του ματς μπροστά από τους πάγκους των δύο ομάδων, γυρνάει ξαφνικά σε πλάνο από έναν άλλον κόσμο. Αυτόν της χαράς του ποδοσφαίρου, με τον Γιάννη Κωνσταντέλια να χαίρεται με την ψυχή του τη μεγάλη νίκη του ΠΑΟΚ. Με ένα χαμόγελο που σκεπάζει τα πάντα. Η εκτυφλωτική λάμψη ενός παιδιού που στην ερώτηση για το αν ένιωσε καλύτερα με τον εαυτό του μετά την εμφάνιση κόντρα στην ΑΕΚ, δεν έμεινε στη νίκη, στα προσωπικά γκολ αλλά στην «ευχαρίστησή» του. Μία ακόμη υπενθύμιση να τον «ευχαριστηθούμε» και εμείς για όσο ακόμη θα κοσμεί τα ελληνικά γήπεδα...

πηγή: sdna.gr / Ελένη Μπούντου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ