close search results icon

Κοσμοσυρροή στο Ντουόμο του Μιλάνου για την κηδεία του Σίλβιο Μπερλουσκόνι

Στην κηδεία παρευρίσκονται αρκετοί πρώην παίκτες και παράγοντες της Μιλάν.

Πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί στον καθεδρικό ναό Ντουόμο στο Μιλάνο για το τελευταίο αντίο στον πρώην πρωθυπουργό της Ιταλίας και μεγιστάνα του Τύπου Σίλβιο Μπερλουσκόνι, που έφυγε απ' τη ζωή τη Δευτέρα, σε ηλικία 86 ετών.

Η κηδεία του «Καβαλιέρε» ήταν προγραμματισμένη για τις 3 το μεσημέρι ώρα Ιταλίας (4 μμ. ώρα Ελλάδας).

Η σορός του μπήκε στο Ντουόμο ελάχιστα λεπτά πριν από τις 3 υπό χειροκροτήματα, ενώ εντός του ναού βρίσκονται περίπου 2.300 άτομα, όπως αναφέρει η La Stampa.

001-JvkPv.jpg
Stefano Porta/LaPresse via AP

Στην πρώτη σειρά καθισμάτων, στο εσωτερικό του ναού, θα καθίσουν η μεγαλύτερη κόρη του Καβαλιέρε Μαρίνα, η τελευταία του σύντροφος Μάρτα Φασίνα και, σε λίγα μέτρα απόσταση, η πρώην σύζυγος Βερόνικα Λάριο.

002-jGypN.jpg
AP Photo(Stefano Porta/LaPresse via AP

Το «παρών» δίνουν πολλοί πολιτικοί, συμπεριλαμβανομένων όλων των πρώην πρωθυπουργών της Ιταλίας, πλην του Τζουζέπε Κόντε που δεν πήγε. Ντράγκι, Τζεντιλόνι, Ρέντσι και Μόντι κάθισαν στην ίδια σειρά όλοι.

Η κυβέρνηση σε πλήρη σύνθεση - 32 άτομα - εκτιμάται επίσης ότι θα έδινε το «παρών». Αλλά και προσωπικότητες απ' το εξωτερικό όπως ο Ούγγρος Πρόεδρος Όρμπαν που εθεάθη στη δεύτερη σειρά των επισήμων, ενώ πληροφορίες στα ιταλικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι στην κηδεία αναμένεται να παραβρεθούν ο Πρόεδρος του Ιράκ Αμπντούλ Λατίφ Ρασίντ και ίσως και ο Εμίρης του Κατάρ, Χαμάντ Αλ Θάνι.

Στην κηδεία παρευρίσκονται αρκετοί πρώην παίκτες και παράγοντες της Μιλάν, της ποδοσφαιρικής ομάδας την οποία είχε αγοράσει ο Μπερλουσκόνι.

003.jpg
Από δεξιά, οι πρώην ποδοσφαιριστές της AC Milan Giovanni Galli, Demetrio Albertini, Franco Baresi και Daniele Massaro, φτάνουν για να παραστούν στην κρατική κηδεία του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, στον Καθεδρικό Ναό του Μιλάνου, Ιταλία, Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023. Claudio Furlan/LaPresse via AP

Θα ακολουθήσει η αποτέφρωση του ηγέτη της Φόρτσα Ιτάλια, κατά την επιθυμία του. Η στάχτη του θα εναποτεθεί στο μαυσωλείο που είχε δημιουργήσει στη βίλα του στο Άρκορε, λίγο έξω από το Μιλάνο.

πηγή: efsyn.gr


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ