close search results icon

Κούπα και... έφυγε για Αυστραλία ο Τσιτσιπάς!

Το έχει πει, άλλωστε, και ο ίδιος ότι ο στόχος του για το 2023 είναι να ανεβεί στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης!

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κέρδισε τον τελικό του Mubadala World Tennis Championship και δείχνει ήδη έτοιμος για το «καυτό» αυστραλιανό καλοκαίρι!

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας λύγισε με 6-2, 4-6, 6-2 τον υπερασπιστή του τίτλου Αντρέι Ρούμπλεφ (Νο.8) και κατέκτησε για πρώτη φορά το τρόπαιο στο Άμπου Ντάμπι. Μπορεί το τουρνουά να είναι φιλικό, όμως ο Στεφ ήταν εξαιρετικός στα τρία ματς που έπαιξε στα Εμιράτα και... βάζει ψηλά τον πήχη για τη νέα σεζόν!

Το έχει πει, άλλωστε, και ο ίδιος ότι ο στόχος του για το 2023 είναι να ανεβεί στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης!

O 24χρονος τενίστας σημείωσε δύο μπρέικ στο πρώτο σετ και έφτασε με άνεση στο 1-0, όμως στο δεύτερο ο Ρούμπλεφ ήταν σαφώς πιο ανταγωνιστικός και άρχισε δειλά-δειλά να δείχνει απειλητικός.

Σέρβιρε, μάλιστα, και πρώτος, οπότε ο Τσιτσιπάς βρέθηκε υπό πίεση στο 4-5. Έδωσε σετ πόιντ με μια λανθασμένη επιλογή χτυπήματος κοντά στο φιλέ και τελικά ο 25χρονος Ρώσος έφτασε στην κατάκτηση του δεύτερου σετ.

Ο Στέφανος, ωστόσο, δεν έχασε την αυτοπεποίθησή του και, όπως και στο πρώτο σετ, προηγήθηκε στο τρίτο με 4-0. Τα πράγματα, λοιπόν, έγιναν πάλι απλά και χωρίς ιδιαίτερους προβληματισμούς, σφράγισε τη νίκη στο σερβίς του στο 5-2.

πηγή: sdna.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ