close search results icon

Κουρουπάκη (ΝΙΚΗ): «Ξεσπιτώνουν τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας για να φιλοξενήσουν μετανάστες

Η βουλευτής υπενθυμίζει πως η κυβέρνηση έχει ψηφίσει πρόσφατα τη «τρίμηνη άρση ασύλου».

Σε δύο σημαντικές αποκαλύψεις που αφορούν καίρια ζητήματα κοινωνικής δικαιοσύνης και εθνικής κυριαρχίας προχώρησε η βουλευτής Β1 Βόρειου Τομέα Αθηνών με το κόμμα ΝΙΚΗ, Ασπασία Κουρουπάκη, αναδεικνύοντας «περιπτώσεις που δεν χωρούν στα επίσημα κυβερνητικά δελτία τύπου» και θέτοντας ευθέως κρίσιμα ερωτήματα για την πολιτική βούληση και την κυβερνητική διαχείριση.

Ξεσπίτωμα Ελλήνων πλημμυροπαθών για τη φιλοξενία μεταναστών

Αρχικώς, η κ. Κουρουπάκη μέσω ανάρτησης της στο κοινωνικό δίκτυο X κατήγγειλε ότι η ελληνική κυβέρνηση προχωρά σε εκκενώσεις χώρων που φιλοξενούσαν πληγέντες Έλληνες πολίτες από τις πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες του «Daniel» στην Κρήτη, για να δημιουργήσει δομές προσωρινής φιλοξενίας αιτούντων άσυλο. Οι αλλοδαποί μετανάστες, που έχουν μεταφερθεί από τα νησιά της πρώτης υποδοχής, όπως η Κρήτη, στην ενδοχώρα, εγκαθίστανται πλέον σε εγκαταλελειμμένα ή εκκενωμένα κτίρια, στερώντας από τις ελληνικές οικογένειες που επλήγησαν την όποια στέγη είχαν ακόμα.

Η βουλευτής υπενθυμίζει πως η κυβέρνηση έχει ψηφίσει πρόσφατα τη «τρίμηνη άρση ασύλου», μια διαδικασία που σύμφωνα με τα λεγόμενά της, επιταχύνει τις μεταφορές παράτυπων μεταναστών σε περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας, χωρίς όμως να διασφαλίζει τις ανάγκες και τα δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές.

«Σε ποια ευρωπαϊκή χώρα οι πολίτες που υπέστησαν φυσική καταστροφή αντιμετωπίζονται σαν πολίτες τρίτης κατηγορίας; Ποιος αποφάσισε ότι οι ανάγκες των αλλοδαπών υπερτερούν εκείνων των Ελλήνων πληγέντων που είδαν τα σπίτια τους να καταστρέφονται;» διερωτάται η κ. Κουρουπάκη, προειδοποιώντας πως «η αδικία αυτή ρημάζει την κοινωνική συνοχή και υπονομεύει την εμπιστοσύνη στους θεσμούς».

Η σχετική εντολή για εκκένωση της δομής προέρχεται από το Υπουργείο Μετανάστευσης, στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης των χώρων φιλοξενίας για να υποδεχθούν νέες αφίξεις μεταναστών από την Κρήτη. Ωστόσο, η απομάκρυνση των πλημμυροπαθών έχει προκαλέσει ανησυχία και προβληματισμό.

Ανακοίνωση και από τη ΝΙΚΗ

Με όλα όσα έχουν γίνει ήδη γνωστά, το κόμμα ΝΙΚΗ εξέδωσε σχετική ανακοίνωση:

«Η κυβέρνηση διώχνει πλημμυροπαθείς για να εγκαταστήσει επιπλέον λαθρομετανάστες στην δομή φιλοξενίας στο Κουτσόχερο της Λάρισας . Οι πλημμυροπαθείς πήραν εντολή να εγκαταλείψουν την δομή μέχρι την Πέμπτη.

Η κυβέρνηση της οποίας οι ενέργειες και οι αβλεψίες ελέγχονται στις καταστροφικές πλημμύρες του Θεσσαλικού κάμπου πριν δύο χρόνια, που κόστισαν σε ανθρώπινες ζωές, δεν νιώθει καμία υποχρέωση στους ανθρώπους που έχασαν τα σπίτια τους. Αντιμετωπίζει τους Έλληνες, στην κυριολεξία, σαν σκουπίδια. Πρώτιστο μέλημα της είναι πως θα προωθήσει και θα εγκαταστήσει τους λαθρομετανάστες στο εσωτερικό της χώρας. Πως θα προβεί στην σταδιακή αντικατάσταση πληθυσμού. Οι ντόπιοι Έλληνες αποτελούν βάρος για τους κυβερνώντες, γιατί αντιδρούν, διεκδικούν τα δικαιώματα τους και θέλουν να έχουν λόγο στις πολιτικές αποφάσεις.

Ως ΝΙΚΗ δικαιωνόμαστε που δεν νομιμοποιήσαμε και δεν επιβραβεύσαμε στην Βουλή, την ανοχή της κυβέρνησης απέναντι στη εισβολή και το προσποιητό, δήθεν ενδιαφέρον, του αντινατιβιστή πρωθυπουργού να αποκόψει τις ροές από τη Λιβύη, οι οποίες συνεχίζονται. Όπως θα συνεχίσουν να χορηγούνται οι άδειες παραμονής που οδηγούν σε βάθος χρόνο στην μόνιμη εγκατάσταση μουσουλμανικών πληθυσμών στην πατρίδα μας».

Αμφισβήτηση ιστορικών τίτλων ιδιοκτησίας απειλεί εθνικά συμφέροντα

Παράλληλα, η βουλευτής θέτει ζήτημα εθνικής σημασίας αναφορικά με την νομική αναγνώριση των αυτοκρατορικών βυζαντινών Χρυσοβούλων και των Οθωμανικών Φιρμανιών, που αποτελούν θεμέλια για την ιδιοκτησία σημαντικών εκκλησιαστικών περιουσιών στην Ελλάδα, όπως το Άγιο Όρος και ιστορικές μονές σε όλη την επικράτεια.

Με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή (Αρ. Πρωτ. 7391, 9/7/2025) προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Γεώργιο Φλωρίδη, η κ. Κουρουπάκη επισημαίνει πως η αμφισβήτηση αυτών των τίτλων υπονομεύει την ιστορική και νομική υπόσταση των εκκλησιαστικών περιουσιών, ανοίγοντας παράθυρο σε ξένες διεκδικήσεις και γεωπολιτικές προκλήσεις.

«Τα Παλαίφατα Πατριαρχεία Κωνσταντινουπόλεως, Αλεξανδρείας, Αντιοχείας και Ιεροσολύμων βασίζονται σε αυτούς τους τίτλους για τις ιδιοκτησίες τους, ενώ η αιγυπτιακή δικαιοσύνη ήδη αμφισβητεί την ιδιοκτησία της Ιεράς Μονής Αγίας Αικατερίνης στο Όρος Σινά, παρακάμπτοντας τους ιστορικούς νόμους», τονίζει η βουλευτής, ζητώντας σαφείς απαντήσεις για το εάν το ελληνικό κράτος αναγνωρίζει και θα προστατεύει τα συγκεκριμένα ιστορικά έγγραφα ως νόμιμους τίτλους ιδιοκτησίας.

Η κ. Κουρουπάκη θέτει δύο καίρια ερωτήματα προς την κυβέρνηση:

1. Αναγνωρίζει το ελληνικό κράτος τα αυτοκρατορικά Χρυσόβουλα και τα Οθωμανικά Φιρμάνια ως νόμιμους τίτλους ιδιοκτησίας;
2. Ποια είναι η στάση και η πολιτική της κυβέρνησης απέναντι στην εκκλησιαστική περιουσία που βασίζεται σε αυτούς τους τίτλους;

Η βουλευτής της ΝΙΚΗΣ καλεί την κυβέρνηση να δράσει άμεσα και να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις, ώστε να μην αμφισβητούνται η κοινωνική συνοχή και τα εθνικά συμφέροντα της Ελλάδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑ